Skocz do zawartości
trybron

Zasilacz Do Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Do zestawu, który będzie kręcony:

Procesor : Intel Core2Duo E8400

Płyta Główna : Abit IP35

RAM : OCZ 2x1GB 800Mhz

Karta Graficzna : 8800GT 512MB

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache

Napęd DVD-RW

Karta dźwiękowa SB LIVE

Karta WIFI

cooler x3

starczy HuntKey HK-350AP 350W?

(chociaż myślę o zmianie ze względu na "hałas")

jeżeli nie to jaki? cena nie gra roli. Priorytet super cisza (byle nie pasywny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super cisza, super cisza. W pewnym teście, Amacrox Warrior AX-450PNF rozłożył tego Huntkeya. Osobiście mam amacroxa, jako, że nie mam obudowy, a mój komputer wisi na ścianie (perwersja), a jestem bardzo wyczulony na wszelkiego rodzaju świsty i szumy - taka praca - DJ, producent, zrobiłem fanswapa, bo w nocy lekko mi przeszkadzał. Ogólnie nie wiem czy w moim, czy ogólnie, ale zdaje mi się, że nie działa PWM - może to tylko moje odczucie. W takim czy innym razie pamiętam, że ta zasiłka rozłożyła huntkeya i na moim konfigu śmiga idealnie. U Ciebie też poleci, a cena jest śmieszna. Ogólnie na allegro schodzą jak świeże bułeczki, opinie są bardzo pochlebne. Ja wymieniłem wentyl na noiseblockera i jest błoga cisza :)

PS. W wątku pewnego usera (troche tematów niżej) umieściłem zdjęcie jak wyglądają bebechy, i jak wygląda sprawa z wentylatorem. Plomb BRAK.

Edytowane przez djdrake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem, HK350-AP to tak naprawdę zasilacz, w którym drzemie ogromna moc. Ludzie ciosają na nich rekordami, nie śmiem twierdzić, że wykonanie jest lepsze od Amacroxa. Jutro spróbuję znaleźć ten test - mianowicie Amacrox miał chyba łącznie 2A więcej od Huntkeya, ale jak wszyscy wiedzą, HK350-AP ma jeszcze spory zapas amperarzu na liniach, producent to po prostu zaniżył. Ja ogólnie napisałem o Amacroxie i to dla mnie bardzo dobry zasilacz - producent to w końcu FSP, nie twierdzę w żaden sposób, że jest lepszy od Hunkey'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do zestawu do krecenia moze jakis DFI LanParty P35??

i pamici cokolwiek podatniejsze na oc??

Co do huntkeya, to naprawde doby zasialcz, tylko ze 350w na ten konfig to troche ryzykowne, zwlaszcza jezeli komus bedzie zalezalo na ciszy. polecam cos 400-450w no i mocniejsze tez moga byc oczywiscie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi