D.rek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam Ostatnio zacząłem bawić się vista.. Home Premium.. Ponieważ mam możliwość 3krotnego przedłużania okresu próbnego, zainstalowałem ją bez klucza (odsprzedam jak mnie zdenerwuje..) i by za dużo informacji do MS nie wysłać postanowiłem zaktualizować ją za pomocą Microsoft Baseline Security Analizer wersję 2,1 beta 2, przeskanowałem i zacząłem ściągać aktualizacje.. Problem polega na tym, iż ściągnięte pliki są w formacie .cab a nie .msu co powoduje, że przez system są widziane jako archiwum (używam winrara) Po rozpakowaniu mam mnóstwo plików, ale żadnego wykonawczego.. Zmiana rozszerzenia na .msu nic nie daje.. :mur: Drugi problem polega na tym, że nie odpalają się gry windows'a. Nawet nie wiem jaka była tego przyczyna.. Otóz odpalając gierkę (pasjans, pająk czy co tam jest) wyskakuje info, że "z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonywanie tej czynności. Skojarz odpowiedni program, używając apletu Ustaw skojarzenia w panelu sterowania" Tyle, że w panelu sterowania nie mam takiego apletu, i generalnie nie wiem jak do tego się zabrać... Próbowałem zainstalować i ponownie zainstalować gierki, ale nie pomogło.. Co na to poradzicie.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Odpalasz normalnie czy poprzez ten panel/nowe menu z grami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Odpalasz normalnie czy poprzez ten panel/nowe menu z grami?Przez ten panel... tzn start - gry (po prawo,nad panelem sterowania) - wybieram... i nic.. .Ale faktycznie!! Uruchamiając z bezp menu start odpalają się bez problemu hehe... Ale problem aktualizacji pozostaje ten sam.. Teraz jeszcze coś odkryłem.. Poczta systemu Windows (ta zamiast Outlook Express w Xp) nie ma języka polskiego! Office 07 zainstalowany polski, system POLSKI !! ... ach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...