some1 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam! Szukam obudowy która miałaby gniazda USB i przyciski na górze, cobym nie musiał się schylać żeby wpiąć pendrive albo nacisnąć reset. Komputer stoi na podłodze, więc doceniłem swojego obecnego Modecoma Feel 307 za taki układ, ale czas na coś lepszego. Znalazłem takie 3 typy (linki do sklepu orientacyjnie, umiem korzystać z ceneo.pl ;) ): Coolermaster CM 690 +największa i najcięższa z tych trzech +zasilacz na dole -co za geniusz wymyślił gniazda na górze a przyciski na dole. Ale to jeszcze przeżyję, kompa można włączać za pomocą klawiatury. -wentylatory są 3 ale z tego co czytałem raczej low-endowe, trzeba by doinwestować albo do regulatora obrotów albo lepszych wiatraczków Aerocool I-Cool+ +prawdopodobnie najtańsza z tych trzech +regulator obrotów na 3 wentylatory + cośtam do wyciszenia zasilacza -najmniejsza, ale moja obecna jest jeszcze mniejsza -coś nie mogę znaleźć o niej nigdzie opinii Enermax Chakra 3052 +wiatrak 25cm. (o ile to zaleta, nie wiem czy nie za głośne toto) -najdroższa Przyznam że mam niezły zgryz którą wybrać, wszystkie podobają mi się mniej więcej w tym samym stopniu. Jeśli macie jakieś opinie dotyczące tych tu wymienionych, bądź inne propozycje, chętnie przeczytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister_p Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 CoolerMaster Centurion 532 też ma gniazda i przyciski na górze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Głos na Centuriona 532, sam szukałem możliwie taniej a solidnej obudowy z gniazdami i przyciskami na górze, nawet pytałem się na tym forum czy Centurion 532 to dobry wybór. Nie doczekałem się odpowiedzi, obudowę kupiłem i jestem w 110% zadowolony. Na minus mogę jedynie zapisać niewyjmowalny chasiss na którym montuje się płytę główną, cała reszta (system mocowania napędów, jakość wykonania, rozplanowanie wnętrza) to tylko i wyłącznie plusy. Dodam jeszcze że wentylatorek standardowo dołączany do obudowy od razu przeniosłem na tył - nie mam dyskoteki ze światełkami z przodu i jednocześnie mam zapewnione wyrzucanie gorącego powietrza z tyłu. Mam również nadzieję, że dzięki temu kurz na przodzie obudowy nie będzie zbierał się zbyt szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...