t0mster Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Mój Sprzęt: Procek: Core2Quad Q6600 Płyta główna: GIGABYTE GA-X38-DQ6 Karta Graficzna: GIGABYTE GeForce 8800 GT Pamięć: DDR2 4GB KingStone A teraz opisze problem... Mam zintegrowaną muzyczną, i mam problem z mikrofonem.Nagrywam się w reejestratorze dzwięku i wszystko łanie picus mnie slychac, na programach typu Ventrillo,TeamSpeak - też.Ale gdy włącze jakąś grę ( obojętnie jaką ) występuje problem, mikrofon momętalnie mi przerywa i trzeszczy ( To nie wina mikorfonu na 100%, na starym kompie działał dobrze ).Wyłączam grę - mikrofon momętalnie działa dobrze.Nie wiem co jest moze ktos tu mi pomoze...DirectX wersja 9.0c jest, stery od płyty głowne wszystko zainstalowane jest. Tutaj zamieszczam kilka SC: 1. Mixer - Tutaj 2. Sterownik - Tutaj2 Z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 1. Start --> uruchom --> dxdiag --> dźwięk --> suwak całkiem w prawo --> zakończ 2. Panel sterowania --> dźwięki i urządzenia audio --> zakładka "audio" --> zaznacz: użyj tylko domyślnych urządzeń --> OK Jeśli nie pomaga, powinieneś zastanowić sie nad zakupem nowej karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 1. Start --> uruchom --> dxdiag --> dźwięk --> suwak całkiem w prawo --> zakończ 2. Panel sterowania --> dźwięki i urządzenia audio --> zakładka "audio" --> zaznacz: użyj tylko domyślnych urządzeń --> OK Jeśli nie pomaga, powinieneś zastanowić sie nad zakupem nowej karty dźwiękowej. 1.Miałem już suwak przesunięty do końca. 2.Też miałem zaznaczoną tę opcję. Tak, raczej kupię sobię kartę dzwiękową, zastanawiam się na sound blasterem audigy lub sound blaster live. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...