Skocz do zawartości
PaGo

Kupno Nowego Monitora Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym kupić nowy monitor lcd, obecnie posiadam belinea'e 19'' lcd i sprawowała się dobrze. Początkowo chciałem kupić monitor 19'' calowy jednak teraz zastanawiam się nad 22'' calowym samsungiem (226BW). Monitor ma mi służyć do gier, filmów jak i do tworzenia grafiki czy też pracy w systemie, a wiec musi być wszechstronny. Na monitor mam do wydania stosunkowo niewiele, bo około 900 złotych. Może macie jakieś swoje typy? Proszę o pomoc, z góry dzięki.

Pozdrawiam..

edit

_________

-------------

Nowy kandydat - iiyama E2201W

Edytowane przez PaGo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaką grę :P, przy 1680x1050 z wystarczająca liczbą klatek. Sam jutro, pojutrze ten monitorek kupuje (226BW) i nadal nie wiem jak jest z tymi matrycami "S", "A" czy w menu serwisowym idzie to zobaczyć? bo jedynie z tego co wiem patrzy się na 6 litere od końca numeru seryjnego jeśli A to matryca samsunga(to jest "S"?) itd..

Edytowane przez carek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaką grę :P, przy 1680x1050 z wystarczająca liczbą klatek. Sam jutro, pojutrze ten monitorek kupuje (226BW) i nadal nie wiem jak jest z tymi matrycami "S", "A" czy w menu serwisowym idzie to zobaczyć? bo jedynie z tego co wiem patrzy się na 6 litere od końca numeru seryjnego jeśli A to matryca samsunga(to jest "S"?) itd..

Wypowiedź Dedalus'a @ forum.pclab.pl

"Model ten był składany na 4 różnych matrycach oznaczanych S (Samsung), A( AU-Optronics), C (Chei Mei Eletronics), D(C costam;). Najlepsza była oczywiście S robiona przez Samsunga. Obecnie oznaczenia usunięto, żeby sobie nie można było przebierać w matrycach w czasie kupowania, także nie wiadomo co się trafi."

A ja chciałbym ponowić moje pytanie, czy mój geforce 7800gt, zdoła pociągnąć 1680x1050..?

Edytowane przez PaGo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chciałbym ponowić moje pytanie, czy mój geforce 7800gt, zdoła pociągnąć 1680x1050..?

co to znaczy zdoła? bo nawet 8800GT znajdziesz gre która na max detalach będzie cienko chodzić w 1680x1050

farcry będzie śmigać na max detalach w 1680x1050 natomiast crysis nawet min będzie czkawkować :)

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi