virtuomaniak Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Siemka Przymierzam się do kupna telewizora ale nie jestem przekonany czy LCD czy plazma... Kwota jaką posiadam na takie cudeńko około 4000pln max 5000pln... (tańsze też wchodzą w grę ) Odległość w jakiej znajduje się od telewizora to około 3m. Telewizor będzie też podłączony do komputera. Jakiej wielkości miałby być? hmm Nie wiem jaka była by odpowiednia szerokość do pokoju o szerokości 3.7m i długości ok 3m... Co moglibyście doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Im większy tym lepiej. LCD wyświetla bardzo dobrze HD i kiepsko SD (jest dokładniejsze - nie zlewa niuansów jak plazma co ma pozytywny skutek w HD i negatywny w SD). Plazma mruga (ja widzę - i to już dyskwalifikacja ale ... dla mnie) , wyświetla poprawnie HD i poprawnie SD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 A jakieś konkretne modele? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Na dzień dzisiejszy tylko plazma. 99% rzeczy jakie będziesz oglądał to SD i ew. jakość DVD. Tutaj czerń, "okłamywanie" obrazu z brakujących pixeli, jasność plazmy są po prostu nie do osiągnięcia przez żaden LCD. Jeszcze do tego jak weźmiesz 46 czy nawet 50 cali to już w ogóle nie ma o czym mówić. Oczywiście w plazmach 100Hz nie widać żadnego migotania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Za 5k spokojnie kupiz pansa pv70, lub samsunga ps50Q91. Tak wogole polecam topic: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=243085 duzo zostalo w nim na temat plazm i lcd powiedziane. Kaeres czesciowo i dzieki niemu zdecydowal sie na plazme. Widac ze sobie teraz chwali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Co sądzicie o tych telewizorach? Toshiba 42 X 3000 JVC 37 P 80 Sharp 37 X 20 Sharp 42 x 20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 jak ma więcej słuzyć do filmow to Plazma, jak ma służyć do kompa więcej (net pulpi i te sprawy) to LCD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...