Skocz do zawartości
virtuomaniak

Telewizor Lcd? Plazma?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Przymierzam się do kupna telewizora ale nie jestem przekonany czy LCD czy plazma... Kwota jaką posiadam na takie cudeńko około 4000pln max 5000pln... (tańsze też wchodzą w grę )

Odległość w jakiej znajduje się od telewizora to około 3m.

Telewizor będzie też podłączony do komputera. Jakiej wielkości miałby być? hmm Nie wiem jaka była by odpowiednia szerokość do pokoju o szerokości 3.7m i długości ok 3m... Co moglibyście doradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im większy tym lepiej. LCD wyświetla bardzo dobrze HD i kiepsko SD (jest dokładniejsze - nie zlewa niuansów jak plazma co ma pozytywny skutek w HD i negatywny w SD). Plazma mruga (ja widzę - i to już dyskwalifikacja ale ... dla mnie) , wyświetla poprawnie HD i poprawnie SD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy tylko plazma.

99% rzeczy jakie będziesz oglądał to SD i ew. jakość DVD.

Tutaj czerń, "okłamywanie" obrazu z brakujących pixeli, jasność plazmy są po prostu nie do osiągnięcia przez żaden LCD.

Jeszcze do tego jak weźmiesz 46 czy nawet 50 cali to już w ogóle nie ma o czym mówić.

Oczywiście w plazmach 100Hz nie widać żadnego migotania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 5k spokojnie kupiz pansa pv70, lub samsunga ps50Q91. Tak wogole polecam topic:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=243085

duzo zostalo w nim na temat plazm i lcd powiedziane. Kaeres czesciowo i dzieki niemu zdecydowal sie na plazme. Widac ze sobie teraz chwali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi