daemonaray Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, czy jest możliwa integracja instalki XP z Pendrivem? Jeżeli tak to jak to można zrobić? Muszę zainstalować system na komputerze w którym obecnie nie występuje żaden nośnik optyczny. Pozdrawiam! Edytowane 27 Stycznia 2008 przez daemonaray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Szczerze wątpię,wg mnie komp potrzebuje do USB sterowników to po pierwsze, i drugie samo wykrycie pendriva jako pamięci następuje po załadowaniu systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Szczerze wątpię,wg mnie komp potrzebuje do USB sterowników to po pierwsze, i drugie samo wykrycie pendriva jako pamięci następuje po załadowaniu systemu. bzdura wystarczy umieścić na pendrive system DOS i zawartość katalogu z płyty instalacyjnej windows /i386, nastepnie trzeba wystartować DOS-a z pendrive (konieczne jest włączenie pewnej opcji w BIOS :wink: ) i instalator systemu windows gotowe instalacja zacznie sie i dane pobierane bedą z pendrive, wszystko dzieki przerwaniom systemu BIOS które umozliwiają emulacje napedu IDE dla urządzenia USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 bzdura wystarczy umieścić na pendrive system DOS i zawartość katalogu z płyty instalacyjnej windows /i386, nastepnie trzeba wystartować DOS-a z pendrive (konieczne jest włączenie pewnej opcji w BIOS :wink: ) i instalator systemu windows gotowe instalacja zacznie sie i dane pobierane bedą z pendrive, wszystko dzieki przerwaniom systemu BIOS które umozliwiają emulacje napedu IDE dla urządzenia USB A to bardzo przepraszam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daemonaray Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 @Zawadaki Można "bardzo" dokładną instrukcję krok po kroku? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 @Zawadaki Można "bardzo" dokładną instrukcję krok po kroku? :unsure: Boot z PenDrive A z kopiowanie to już chyba sobie poradzisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jeśli nie, to instalator Xp odpalasz tak: cd i386 winnt.exe Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) @Zawadaki Można "bardzo" dokładną instrukcję krok po kroku? Boot z PenDrive A z kopiowanie to już chyba sobie poradzisz ;) oh nie zauwarzyłem, no trudno moja jest bardziej kompaktowa Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasho Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 korzystalem z tej instrukcji i dziala :) http://toin.pl/?p=20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloonej Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 A u mnie instalacja się uwala, na licencji, instalator twierdzi że jej nie ma i nie może kontynuować... Sprawdziłem i EULA jest w tym folderze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 usb_multiboot - spoko ;) polecam lepiej: http://www.msfn.org/board/install-USB-WinSetupF-t120444.html działa na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...