daniel11111 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) witam! kupuje sobie obudowe do kompa i za jednym razem gosc moze mi dolozyc do przesylki wlasnie takie chlodzenie na cpu Thermaltake V1 za 140zl. http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,41490/ jest to takie wlasnie chlodzenie jak podane w linku z komputronika moje pytanie.... czy dobrze to chlodzi cpu? jest caly z miedzi... wiatrak 120 x 120 x 25 mm blue led Maks. przepływ powietrza 86,5 CFM przy 2 tys obrotow poziom halasu niewazny dla mnie... wiatr przemieszczalby sie w kierunku tylnego wiatraka ktory wyciaga powietrze a z drugiej strony wiatraka mozna by nawet dodatkowo jakis wiatrak ktory robilby nawiew dac. zmiesci sie w ogole ten wiatak na p5k pro i w obudowe soprano dx?? widac zreszta w komputroniku wiecej szczegolow. jeden komentarz to: '...core2duoE4300 podkręciłem do 3,6GHz temperatura w stresie nie przekracza 45C...' czy jest wart uwagi czy za 150zl mozna dostac lepiej chlodzace wiatraki? swoja droga dosc ladnie wyglada... caly w miedzi i do tego niebieskie podswietlenie... flagowy model thermaltake'a z gory dzieki za kazda wypowiedz ;) Edytowane 28 Stycznia 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 jeden komentarz to: '...core2duoE4300 podkręciłem do 3,6GHz temperatura w stresie nie przekracza 45C...'Akurat tym to bym się nie sugerował :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 to dobry wiatrak?? czy lepiej kupic jakis inny ktory jest wydajniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jeśli hałas Ci nie straszny to powinieneś być zadowolony. Mnie martwiłby jeszcze tylko montaż na kołeczki i brak możliwości zmiany wentylatora... a ten od Thermaltake'a nie grzeszą szczególną trwałością. Ale to może w gruncie rzeczy duperele. W testach ten V1 wypada naprawdę nieźle. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Jeśli hałas Ci nie straszny to powinieneś być zadowolony. Mnie martwiłby jeszcze tylko montaż na kołeczki i brak możliwości zmiany wentylatora... a ten od Thermaltake'a nie grzeszą szczególną trwałością. Ale to może w gruncie rzeczy duperele. W testach ten V1 wypada naprawdę nieźle. Pozdrawiam a mozesz zapodac jakims testem jak wypada? patrze jeszcze na Scythe Mugen (Infinity) cena podobna... ktory lepiej schlodzi? albo jaki moze inny wydajniejszy? moze Thermaltake BigTyp 120 VX ?? tylko czy one nie sa przereklamowane.... chodzi o realna wydajnosc, ktory najlepiej sie spisze moze jakis zalman? doradzcie cos ;) Edytowane 28 Stycznia 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Ani Mugen ani tym bardziej BigTyphoon nie jest tak wydajny. V1 to, przyznam, ewenement w stajni Thermaltake - nadspodziewanie dobrze sobie radzi. http://www.silenthardware.de/reviews/cpu/o...s_oc/index.html Nie zwracaj uwagi na czerwone zaznaczenia. Zwróć uwagę tylko, że metodologia testu jest ujednolicona (wszystkie wentylatory kręcą się w danym zestawieniu z tą samą prędkością) i jego wydajność jest jedna z najlepszych. V1 ma zaś spory zapas wydajności jeszcze, bo wentylator może się kręcić z prędkością 2000rpm. Ten Thermaltake mi imponuje, bo rozmiarami wcale nie jest zbyt duży ani, jak na w pełni miedzianą konstrukcję, nie waży jakoś szczególnie dużo. Dobry przykład na to, że dobry projekt jest lepszy niż cooler stworzony w imię zasady "więcej, ciężej = lepiej", jak nie szukając daleko Scythe Ninja Copper. Pozdrawiam P.S. Oczywiście Silenthardware nie jest jakąś wyrocznią - warto go porównać z innymi testami. U nich wypada szczególnie dobrze, w innych nieco słabiej. Nie zmienia to faktu, że nadal to jedno z najwydajniejszych chłodzeń na rynku. Mam jeszcze dostęp do pewnego kompleksowego testu, który być może niedługo się ukaże... i w nim również jest w czołówce. Nie mogę jednak podać żadnych szczegółów na jego temat, więc to raczej jako ciekawostkę potraktuj niż jako rzetelną informację :) Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) no wiec wezme tego thermaltake V1... na to jeszcze mozna jakis nawiew puscic i bedzie ladnie chlodzic ;] nic chyba wydajniejszego nie znajde za ta cene (140zl to dobra cena :) ). nie jest tez przesadnie wielki i ciezki. ladnie wyglada (miedziany) i jeszcze na dodatek swieci pod kolor wiatrakow w obudowie (blue led) thermaltake soprano dx. zamierzam podkrecac e8400 wiec raczej temp po oc bedzie na tym coolerze sporo nizsza niz na boxowym od celerona. do tego mam juz kupiona paste arctic silver 5. w obudowie jest wiatrak z przodu 14cm 1000obrotow i z tylu 12cm 1300obrotow oraz w panelu bocznym 23cm 800obrotow. to jest ta obudowa (soprano dx) z takim wlasnie Thermaltake V1 w srodku chcialbym jeszcze jakies dodatkowe nawiewy porobic ale to potem ;) Edytowane 29 Stycznia 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorkalin Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 jak temperatury?, zamierzam tez kupic te chlodzenie na e8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...