mato22 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Co myślicie o tej płycie? Jeszcze nigdzie nie widziałem na polskich stronach testu tej płytki. Z racji tego, że wymieniam swą P5n-e sli nadarza się okazja by zmienić ją właśnie na takie mobo od gygabyta. Teraz mam procka e8400 i pamięci ocz platiniumki. Jeśli uważacie, że ta płyta to zły pomysł to podajcie jakieś inne propzycje. Oczywiście płyta do max oc ile się da. Już niedługo to wykorzystam... Pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixon Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Swietna plyta, sam ja posiadam i polecam Ci ja kupic :) Swietne chlodzenie, 0 problemow a i do OC tez dobra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Rozejrzyj się w tej cenie za P5Q-E, może znajdziesz na allegro albo w jakimś sklepie. Ewentualnie tańsze P5Q Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Szybkie pytanie. Ta płyta posiada 2 sloty PCIE. Czy komp bedzie chodził jak karte graficzną podłącze do dolnego? nie moge znalezc tej informacji a manualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) w dolnym slocie bedzie Ci dzialac grafa ale bedzie pracowac na pci-e x4 i stracisz troche na wydajnosci . Na Radku 3850 byl to spadek zedu 20% wiec dosc sporawo :( A na czyms mocniejszym zapewne bedzie wiekszy spadek , chyba ze masz cos pokroju x1950 lub 8600 to smialo mozesz miec , roznica w wydajnosci to ok 4% . Chyba ze kupisz cos na x38 to tam obydwa pci-e sa x16 ;) Edytowane 29 Lipca 2009 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 w dolnym slocie bedzie Ci dzialac grafa ale bedzie pracowac na pci-e x4 i stracisz troche na wydajnosci . Na Radku 3850 byl to spadek zedu 20% wiec dosc sporawo :( A na czyms mocniejszym zapewne bedzie wiekszy spadek , chyba ze masz cos pokroju x1950 lub 8600 to smialo mozesz miec , roznica w wydajnosci to ok 4% . Chyba ze kupisz cos na x38 to tam obydwa pci-e sa x16 ;) Mam radka HD 4870 wiec mysle ze sapdek był by konkretny. W takim razie wytłumacz mi jedną rzecz. W momencie jak zakupie druga taka karte i połacze w CF (głównie dlatego brałem tą płyte) to karty mi zwolnia do PCIEx4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 to bylo chyba tak ze jedna pracopwala z x16 a druga x4 i nie odczul bys takiego kopa jak w 2 x pci-ex16 ;) a jak chcesz crossfire to tylko na x38 lub x48 ;) np TO cudenko na x48 od dfi ;) albo szukaj cos na x38 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 To samo chciałem napisac. DFI na X48 będzie znacznie lepszym zakupem niż jakikolwiek Gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jtass Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 dfi nie do 505, moze ep45 ud3r/p? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genesi Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 ep35-ds4 można spokojnie kupić za 295zł więc odrobinkę mniej jak napisane w temacie :P jeżeli chodzi o cenę / jakość to chyba bije wszystkie płyty na głowę (sam zmieniam płytkę i też tą kupię prawdopodobnie :P) zakup jak najbardziej opłacalny biorąc pod uwagę iż możesz bawić się w RAIDy. i ponoć ładnie można kręcić procki na niej :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Tyle ze ja miesiac temu kupiłem tą płyte!! :D Głównie szukałem czegos z RAID, a 2 PCIE to była drugorzędna sprawa, ale jak juz było to tym lepiej (tak myslałem, nie brałem pod uwage, ze ten dolny moze byc wolniejszy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...