Skocz do zawartości
MaestroS

Dzielenie Obrazu, Boot Z Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem.

Nie mam cd-romu ani dvd-romu na swoim dekstopie, a musze nagrać windows XP do swojego notebooka.

Wpadłem na pomysł, by przy użyciu mp3ki zainstalowac system. Teraz pytanie.

1. Mając obraz ISO Windowsa, jak podzielić go na dwie części (cd1, cd2) ?

2. Jak te dwie części "sformatować" czy cokolwiek innego, by móc je zbootowac z USB ? Dodam, ze moj notebook ma opcje bootu z USB.

Byłbym wdzieczny za szybka pomoc.

PS: Ten temat na dwa konteksty, wiec dałem go tutaj. Jezeli znajduje sie w nieodpowiednim dziale, prosze o przeniesienie.

Czekam niecierpliwie na odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad.1 :legal:

Twój opis sugeruje posiadanie pirata XP .

A nawet jak jest to obraz twojej oryginalnej CD to instalowanie tego systemu na dwóch różnych kompach i ich użytkowanie w tym samym czasie legalne nie jest , co innego jak laptop zastąpi desktopa .

A co do dzielenia obrazów , można użyć do tego PowerIso, WinISO , UltraISO , ale nic to nie da , o ile tymczasowo można obraz podzielić to na stałe podział obrazów gier i programów jest dosyć trudny .

Ad 2.

O botowaniu z USB i instalacji XP w ten sposób było już kilka tematów

Temat 1

Temat 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój opis sugeruje posiadanie pirata XP .

A nawet jak jest to obraz twojej oryginalnej CD to instalowanie tego systemu na dwóch różnych kompach i ich użytkowanie w tym samym czasie legalne nie jest , co innego jak laptop zastąpi desktopa .

[ciach]

Spokojnie - istnieja rowniez pudelkowe dystrybucje win xp bez cd. W srodku znajduje sie cd key (naklejka instrukcja itd). Pozatym nie ma znaczenia z jakiej plyty zainstaluje system o ile bedzie mial do niego oryginalny klucz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi