kubajew Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Mam fundusze w wysokości 500 zł na płytę główną + procek + ram. Do niedawna byłem przekonany do AM2 X2 + foxconn FOXCONN A690GM2MA-8KRS2H + goodram 1gb Jednak teraz sie zastanawiam czy moze nie warto postawić na intela... no właśnie i tu mi doradzcie :)). Płyta główna musi mieć zintegrowaną grafę. później będę w stanie kupić coś na PCIe. Dziękuję za każdą odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Płyta:Gigabyte G33,nie pamiętam która wersja dokładnie,różnią się kondensatorami,cena ok.275 najtańsza,do tego e2140 i ram,musiałbyś jednak kilka zł dołożyć ale warto,płyta ma dobre Oc i dobrą sekcje zasilania. Albo Gigabyte na P31,do tego jakaś karta na Pci albo najtańsza na Pci-e np.Geforce 6200 albo x300,do tego e2140 i ram. Edytowane 2 Lutego 2008 przez jawor121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Intel byłby wydajniejszy, ale jeżeli faktycznie możesz dać max 500zł to polecam: GigaByte GA-MA69G-S3H HDMI 223zł AMD Athlon 64 X2 EE 4200+ Socket AM2 BOX (65W) 199zł Kingston DDRII 1GB/667 CL5 65zł Przesyłka 15zł Razem: 502 zł Takie coś polecam, a na płycie masz nawet fajną grafikę, jeżeli całkowicie nie zależy Ci na grafice, bo np pracujesz tylko w wordzie to radziłbym wziąć płytę GigaByte GA-M61P-S3 kosztuje ona 167zł, wtedy mógłbyś wziąć 2GB ramu, lub lepszy procesor. Ceny pochodzą z sirius.pl Edytowane 2 Lutego 2008 przez Kirk42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 a intel e2140 albo 2160+asrock za 140zł + 1gb ramu? or AMD czy też GigaByte GA-MA69G-S3H + X2 + 1gb czy też foxconn + X2+ 1gb mi zintegrowana grafika ma służyć tylko do poruszania się po oknach. później jak dokupię coś na PCIe to moze jakieś gry :] co wydajniejsze :D!? we wszystkich przypadkach w 500 zł się mieszczę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Będziesz chciał podkręciś procesor? Jeśli tak to G33 + E2140, a jak nie to coś z AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 jeśli zasilacz podoła, to będę kręcił. Mam huntkeya 300 wat przygotowanego pod nową platformę :D. Btw. z tego co mi wiadomo AMD sie też nieco kręci :). kurna taki dylemat, najgorzej dla siebie kupować... W sumie kompa z opisu przejmuje bracki, więc może bym wziął na AMD, i mu oddał X2 :]. no ale naprawdę, cięzko mi się zdecydować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 jeśli zasilacz podoła, to będę kręcił. Mam huntkeya 300 wat przygotowanego pod nową platformę :D. Btw. z tego co mi wiadomo AMD sie też nieco kręci :). kurna taki dylemat, najgorzej dla siebie kupować... W sumie kompa z opisu przejmuje bracki, więc może bym wziął na AMD, i mu oddał X2 :]. no ale naprawdę, cięzko mi się zdecydować. bierz intela- spokojnie da sie za 5stówek wysupłać przyzwoity sprzęt :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Przy częstotliwościach rzędu 3 ghz amd jest jakies 500-600 Mhz do tyłu z wydajnością (zalezy ejszcze w czym). Ostatnio sobie kupiłem 430 żeby sie pobawic (100) - wydajność mniej więcej athlona - żeby dogonić mojego padacznego 2140 w zadaniach na 1 jajko powinien polecieć 3400 (jeszce go nie mam). Jakaś to róznica jednak jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...