Pietrro Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam, mam do wydania na chwile obecna okolo 500zl ktore chcialbym przeznaczyc na optymalizacje mojego sprzetu. Mysle ze najrozsadniej bedzie zmienic pamiec(OCZ 2GB (2x1GB) PC1066 CL5 Reaper EPP ?) lub poczekac i dozbierac na 4-ro rdzeniowaca w 45nm. Co proponujecie? moze jakies inne pomysly? Z gory dzieki za pomoc;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Tyle że nie wiem czemu ma służyć modernizacja. Sądzę że lepiej dokręcić CPU, no chyba że RAMy nie wyrabiają to możesz zmienić na te OCZetki. Tylko że CL 3 - podobno lepiej latają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Tyle że nie wiem czemu ma służyć modernizacja. Sądzę że lepiej dokręcić CPU, no chyba że RAMy nie wyrabiają to możesz zmienić na te OCZetki. Tylko że CL 3 - podobno lepiej latają.No procek ma slabe oc, nie moge z mojego egzemplaza za duzo wycisnac a i pamieci nie najlepsze i sie zastanawiam czy 1000mhz wyrobi przy oc penryna czy to 2 czy 4 rdzeniowego. Z tym ze pokazuja sie juz gry (UT3) ktore maja zaowazalny wzrost wydajnosci przy 4 rdzeniach a i seti czasem licze wiec sklaniam sie ku 4 rdzeniom, ale prace mam stala wiec moge sobie pozwolic wydac te 500 zl teraz coby sie dobrze przygotowac a nie wiem czy ramy dadza rade na jakies porzadne oc 4ghz+ a moze by tak za te 500 zbudowac jakies wc? :rolleyes: sam juz nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Ale kolego myślisz ze 4 jajowe penryny będą kosztowały 500zł ? To sie mylisz Więc ja bym sobie uzbierał troche więcej pieniędzy i pózniej zastanowić sie co zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Skoro masz słabego proca to go sobie kup. Taki E8200 ładnie Ci poleci, chyba że kupisz E8400 do tego masz dobrą płytę. Na tych ramach najgorzej zrobisz na 55515 950MHz więc nie tak źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Ale kolego myślisz ze 4 jajowe penryny będą kosztowały 500zł ? To sie mylisz Więc ja bym sobie uzbierał troche więcej pieniędzy i pózniej zastanowić sie co zmienić Napisalem ze doloze wiecej do procka cztero jajowego... Pytanie tylko czy pamiec wyrobi przy oc quada 45nm. bo moje pamiatki powyzej 1000 nie chca isc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Zależy ile będziesz chciał wykręcić z tego procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 ile tylko sie da:) moj 6420 jest ferelny i max stable to 3.4 dla niego nawet na napieciu 1.8... musze go szybko zmiecic bo 4400 kumpla wykrecilem bez wiekszych problemow na 3.8 na tej samej plycie na vcore 1.5.Jakie pamieci polecicie poza wyzej wymienionymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Patrioty 800mhz GoodRamy 900 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...