mariobross256 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam. Ostatnio kupiłem sobie kompa, niestety posiada on zintegrowaną kartę graficzną. Chciałbym jak najszybciej dokupić do mojego zestawu oddzielną kartę, do max 200-220 zł. Moje wymagania nie są jakieś duże, chciałbym żeby to była w miarę przyzwoita karta graficzna, aby można było na niej pograć w nowe gry, przy w miare fajnej grafice. Zastanawiałem się nad Geforcem 8500gt 512 mb ale czytając po opiniach nie jest ona zbytnio chwalona. Ale cóż wymagać za te pieniądze...smile.gif Co byście mi doradzili? Wejście oczywiście PCI-E. Moja płyta główna pozornie obsługuje k.graficzne z prędkością x16 ale doczytałem się że faktycznie obsługuje je z prędkością x8.Tak więc proszę o dobranie takiej karty, która by pasowała.Karta może być używana. Poniżej podam parametry mojego kompa: Płyta Główna GIGABYTE GA-M61SME-S2 Procesor AMD 5200 x2 dual core 2.6ghz Pamięć RAM 2x1GB/800MHz Goodram Dysk Maxtor 250GB Nagrywarka DVD Lite On Zasilacz Mustang 400W Czy będzie potrzebna wymiana zasilacza na mocniejszy? Proszę o rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 koniecznie musisz zmienić ten wyrób zasilaczopodobny na chociażby chiefteca 360W. A co do karty, to polecam dozbierać jeszcze kilka groszy i kupić 8600gt. Możesz mieć go już za 289zł (palit). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 @AK47 popieram to co napisałes 8600GT będzie najlepszym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) a jeżeli nie chcesz dokładać to nawet poniżej 200 kupisz Galaxy/Palit 7600gs Edytowane 4 Lutego 2008 przez patrykkupczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross256 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 A co powiecie o czymś takim? http://www.ceneo.pl/1183424 Z tym zasilaczem to mówicie żeby już wymienić?? Narazie nie mam zamiaru kręcić tej karty, poczekam na nowy zasilacz to coś się pomyśli bo teraz fundusze nie pozwalają;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 A co powiecie o czymś takim? http://www.ceneo.pl/1183424 Z tym zasilaczem to mówicie żeby już wymienić?? Narazie nie mam zamiaru kręcić tej karty, poczekam na nowy zasilacz to coś się pomyśli bo teraz fundusze nie pozwalają;/ Wyraźnie napisane zostało albo 8600GT od Palita albo 7600GS/GT. Żadne wynalazki typu 8500xx zostaw w spokoju. Co do zasiłki to jeśli chcesz zostawić to coś zasilaczopodobnego i zjarac kompa to zostaw. Jednak kup choćby Detle/Fortona 350W i masz spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Może jeszcze wziąć x1950PRO. Jakby co to niedługo sprzedaje swój (na gwarancji) za jakąś atrakcyjną sumkę ;) Śledź dział "giełda". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross256 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Jak myślicie z tym Chiftekiem jest jakaś podpucha że tak tanio? http://allegro.pl/item304003536__chieftec_..._8_x_nowy_.html Wystarczy? Brać go pod nową grafę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Nie. Lepiej dołożyć i wziąć coś lepszego ,a przede wszystkim cichszego. Ja bym polecił ten zasilacz: http://www.allegro.pl/item304807417_nowosc..._ax400_pnf.html Na zasilaczu się nie oszczędza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Jak myślicie z tym Chiftekiem jest jakaś podpucha że tak tanio? http://allegro.pl/item304003536__chieftec_..._8_x_nowy_.html Wystarczy? Brać go pod nową grafę? Ja mam takowy i jest ciut za głośny. Zresztą pewnie dojdzie do 80zł więc lepiej kupić tego AMACROXa za niewiele wiecej, a jeto nowy i mocniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross256 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Rozumiem że się nie oszczędza, ale fundusze mam niestety ograniczone;/ A może ten chiftec tylko 400W?? http://allegro.pl/item307624616_promocja_z...pfc_gratis.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Będzie dobry, jednak niezbyt cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Jeśli zależy Ci na cenie to weź delte 350W i masz spokój. Jeśli chcesz czegoś więcej to szykaj uzywki AMACROXa. Chiefteci jednak są cholernie głośne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross256 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Zależy mi na cenie, ale bez przesady. Jestem w stanie dać za zasiłkę do 120 zł góra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 za taką cenę MC-350/MC-400 lub nieco cichszy Amacrox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross256 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 A co powiecie na delte 400w? Z tego co czytałem opinie to nikt na te zasilacze nie narzeka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Spróbuj złapać to AMACROX. Powinieneś go dorwać poniżej 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Wg mnie Amacrox AX450-PNF 400W będzie najlepszy, albo Chieftec 400W GPS-400AA-101 A. Szefka można kupić już za 95-100zł, ale wentylek jest słyszalny. (wiem bo miałem i zdecydowałem się na fanswapa). Za Amacroxa Warriora trzeba dać troszkę więcej, ale za to jest cichszy. np. tu za 120zł http://allegro.pl/item307888290_amacrox_wa...gw_gratis_.html Zasadniczo w graniach 100-130zł są już konkretne zasilacze. Edytowane 6 Lutego 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross256 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Dziś byłem w sklepie komputerowym i koleś mi poradził żeby kupić zasilacz Iboxa 400W za 100zł. Patrzyłem na allegro, taki sam model kosztuje 77zł. Szmelc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 koleś mi poradził:? Wpisz sobie w wyszukiwarke i sie dowiesz że to szmelc, w cenie 100zł masz wypasionego Modecoma MC 350W który jest 100x lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross256 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Taki Fortronik może być?? http://allegro.pl/item305989255_fotrton_fsp400_60mdn.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Może, zły nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Nie lepiej dołożyć te 35 zeta do tego co poleciłem wcześniej ? IMO będzie lepszy od tego i spokojnie wystarczy na jakiś kolejny upgrade. Np mocniejszą kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...