daniel11111 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 witam! chcialem zmierzyc jakie realne napiecie jest dawane na ram bo nie wiem czy dobrze plyta mi podaje napiecie. jakim programikiem mozna to sprawdzic. chcialem asus ai suite zobaczyc bo podobno mozna, mialem na plytce zainstalowalem ale nie chce mi sie wlaczyc tem programik. kto pomoze i powie jakie jeszcze programiki podaja napiecie na ramie bo everest np nie podaje. mile widziane tez linki bo nic nie moge znalesc ://// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 SpeedFan pokazuje napięcia m.in pamięci RAM. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=276&t=47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 chcialem zmierzyc jakie realne napiecie jest dawane na ram bo nie wiem czy dobrze plyta mi podaje napiecie. jakim programikiem mozna to sprawdzic.Jest tylko jeden taki "programik", niestety nie jest darmowy, nazywa się Multimetr_v1.0. Wpisz w google, to napewno jakiegoś linka znajdziesz :rolleyes: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Programy nie mierzą ani nie pokazują napięć, tylko bzdety, które w marzeniach producentów mobo miały być zgodne z rzeczywistością. Jest chyba z tauzen tematów o tym problemie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid_Cooling Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) kto pomoze i powie jakie jeszcze programiki podaja napiecie na ramie bo everest np nie podaje. mile widziane tez linki bo nic nie moge znalesc ://// Ta Everest nie podaje? to michyba kaktus na rece wyrosnie :angry: :angry: Everest mierzy napięcie. Edytowane 5 Lutego 2008 przez Liquid_Cooling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigerA1 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) kto pomoze i powie jakie jeszcze programiki podaja napiecie na ramie bo everest np nie podaje. mile widziane tez linki bo nic nie moge znalesc ://// Ta Everest nie podaje? to michyba kaktus na rece wyrosnie :angry: :angry: Everest mierzy napięcie. No to ci kakatus wyrośnie bo everest nie z każdej płyty zczytuje napięcie z pamięci ;) Edytowane 5 Lutego 2008 przez TigerA1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 w everescie mam tak samo jak TigerA1 a speedfan jeszcze mniej napiec szczytuje... wiec nadal nei wiem co z tym napieciem ramu ;/ moze ma ktos linka gdzie bez problemu mozna pobrac asus ai suite?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) napięcie mierzy się miernikiem.... np takim Agilent 34401A bedziesz miał pewność +/- 0.0035% ze napięcia zmierzone są realne. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « a teraz na powaznie .... TAKI w zupełności wystarczy a jak zmierzyć napiecie to poczytaj sobie w "google" x) Edytowane 5 Lutego 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid_Cooling Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Tylko z miernikiem nie jest to zbytdobry sposób ale skuteczny i nie do kazdej płyty jest opisane jak to zrobić. A w BIOSIE nie ma? U mnie tak jest.Zobacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 nie do kazdej płyty jest opisane jak to zrobić Jak nie ma, to trzeba na moment użyć takiego skomplikowanego narzędzia, zwanego MÓZG i już będzie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Jak nie ma, to trzeba na moment użyć takiego skomplikowanego narzędzia, zwanego MÓZG i już będzie <_< +1 pomiar napięć jest trywialny :D, wystarczy zakumac jak dziala i juz wiadomo gdzie :D Edytowane 6 Lutego 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...