dexus Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam. Kumpel chce kupic sobie karte muzyczna i zastanawia sie nad SB Audigy SE http://www.ebuyer.com/product/98938 lub troszke drozszy ale uzywany Audigy 2 ZS http://us.creative.com/products/product.asp?product=4915 Ktora karta bedzie lepsza? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Wiadomo że Audigy 2 ZS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Oczywiste że A2 ZS. SE to kastrat, który większość operacji wykonuje korzystając z mocy procesora. A2 ZS to już pełnokrwista karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexus Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Dzieki. Zapytam sie tylko o jedna rzecz. Czy warto np doplacic 2* i wziac X-fi Gamer czy spokojnie Au..2 ZS wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Ja mam Audigy ZS i jestem z niej zadowolony Mozesz doplacic do X-FI ale zapewne go grania i MP3 wystarczy Ci ten ZS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 jonathan: masz moze Win XP x64? Slyszalem, ze z nim oraz 4GB RAM na Audigy nie dziala sprzetowa akceleracja + sa problemy z dzwiekiem 5.1. Niestety sterowniki Creativa :( Jeszcze nie sprawdzalem u siebie, ale w takim wypadku jak komus zalezy na EAX sprzetowym oraz 4GB i Win XP x64, to bym wybral chyba X-FI. Zostaje jeszcze wtedy Vista - jakis Chinczyk zrobil fixa do sterow na Viste 64-bit i dziala ponoc wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Niestety. Mam Win XP Pro ;] Moge zainstalowac 2003 server bo takowego akurat takze posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Sprawdzilem wczoraj na XP x64. Niby EAX dziala (przynajmniej panel EAX dziala), ale niestety problemy sa z obsluga glosnikow 5.1 - po prostu tyl nie dziala (zawsze idzie przez prednie). Po wyjeciu 1 kostki RAM (3GB) jest ok, dzialaja wszystkie glosniki jak nalezy. To taki maly OT. ;) Link 1 Link 2 Edytowane 6 Lutego 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexus Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Jakie sa najlepsze stery pod A2 ZS? Cos slyszalem o KC ale nie jestem w teamcie. Ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Ja mam 2ZS Gold i chwalę sobie - opóźnienia w ASIO to stabilne 4ms, bardzo fajna jakość dźwięku, samplowanie na wysokim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Jakie sa najlepsze stery pod A2 ZS? Cos slyszalem o KC ale nie jestem w teamcie. Ty KX - ponoc najlepsze do muzyki. Natomiast nie sprawdzaja sie w grach (brak wsparcia 3D, wystepuja problemy z dzwiekiem). ps. No i sprawdzalem wczoraj u siebie RigtMarkiem - brak sprzetowych buforow oraz brak wszystkich kanalow (dokladnie tak jak opisane w watkach wczesniej). Probowalem kilku sterownikow, tez najnowszych beta wersji oraz od Youp Pax i lipa :( A nie chce Visty, ani kupowac X-Fi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Nie napisałeś do czego ta karta? Jesli do gier to Gamer lub A2 dowolna - jak chcesz przyoszczędzić i nie potrzebujesz Firewire to może być i Value (będzie tańsza) Do muzyki i filmów w niskiej cenie coś na Envy24-HT ze starszych modeli nie najnowsze prodigy (bo to jest drogie) Wszystko na Envy24-HT nadaje się do gier ze wzgledu na implementacje programową Qsound co pozwala nam na emulacje EAX 2.0 (wyższe wersję są rzadko implementowane w grach) Teraz programowe audio rządzi jak np. Miles Sound System dostepny w wielu grach więc możesz olać sprzetowy EAX HD Vista to też inna filozofia Xaudio2 to programowy framework, wiec karta creative się nie przyda a dzwięk 3D bedzie i tu i tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...