Skocz do zawartości
Kwiecień

Czego nie działa FDD??

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno złożyłem kompa i za diabła nie mogę podłączyć FDD. Cały czas świeci się lampka ale flopa nie wykrywa 8O Co zrobić???? Fast help please bo musze biosa zaktualizować. Dodam jeszcze że jush jedną stację spaliłem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bones123 , jak wepniesz odwrotnie zasilanie pod fdd to zrobi zzziut i tyle go widzieli ;) Wiem bo sam tak załatwiłem fdd ;(

to ty zdolny jestes, mlotkiem to wcisnales ?? bo ja probowalem odlacznie zasilanie od fdd podlaczyc i nie wyszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba , teraz to jest się nie da wsadzić odwrotnie . To było 4 lata temu , posiadałem floppa w którym wystawały tylko same bolce i nie stanowiło problemu odwrotne podpięcie wtyczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TASMA na odwrot - bedzie OK! :)

Jeszcze od biedy mógłby byćproblem jak by miał taśmę do fdd z 2 złączami na fdd. Wówczas (przynajmniej u mnie) działa przy 1 fdd tylko gdy jest podpięte do gnizda środkowego (tego bliżej płyty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL nie działa!!!! A na drugim kompie FDD bez problemu wykrywa!!!!! Ale zaraz spróbuje zrobić tak jak tomasir pisze.

Sorki ale źle ci napisałem :( :( :(

Jak masz taśmęz dwoma złączami to podłączaj do "dalszego" złącza, czyli tego na końcu taśmy (specjalnei w chacie wczoraj sprawdziłem..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie lampka swiecila jak tasme zle podlaczylem.. Innej mozliwosci nie widze. Marcin_gps - dobrze,ze wogole na to wpadles :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. zle podlaczone kable

2. za mocno przykrecone srubki

3. zle podpiety kabel od zasilania

4. po prostu fdd zdechlo

niepotrzebne skreslic :D

Ad. 1 Jakie kable (szmata zostala juz opisana z 20 razy, a zasilania wypisales w pkt 3 :P )

Ad. 2 ???

Ad. 3 Swiatelko sie swieci przeciez.

Ad. 4 Dziala na innym kompie.

Skreslam wszystko :)

A wiem co pewnie jest nie tak. TASMA NA ODWROT ZALOZONA !!! :D:D:D

Haha, a tak na serio to posluchaj Tomasira.

Jeszcze zobacz z innym FDD czy czasami nie masz zwalonego gniazda na plycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz za mocno przykrecone srubki to czesto winowajcy - juz nie raz mialem tak ze wszystko bylo dobrze - tasma i zasilanie a fdd dalej nie dzialal - odkrecilem lekko sruby i juz zaczelo chodzic - to tyaka mala rada ku przestrodze :D moze ktos skorzysta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...