jawor121 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Siema, kumpel składa kompa w najbliższym czasie i poprosił mnie o pomoc ponieważ sam jest laikiem jeśli o hardware chodzi.Do wydania ma ok 2k.Może być mniej ale nie wiecej ponieważ rodzice jego płacą i na więcej się nie godzą.Oc raczej nie będzie ponieważ kolega boi się o kompa,ewentualnie ja coś podkręce mu jak będę składał kompa:p.2k jest na samą jednostkę centralną,kolega jest zapalonym graczem więc za dobrą kartę do gier się nie obrazi. Moja propozycja: Cpu:E2160+Freezer 64pro,myśle że nie ma sensu brać czegokolwiek mocniejszego bo i tak różnicy nie będzie-ok.280zł Mobo:Tutaj mam problem,kolega nie podkręca,napisałem że ja coś może podkręce ale nie koniecznie,komp ma być przede wszystkim stabilny jak skała,nie resetować biosu itp.Moję propozycję: -MSI P35 NEO2-FR -326zł -Dfi Lanparty Ut Icfx3200-t2r/g ~310zł,podoba mi się ta płyta bardzo,6fazowe cyfrowe zasilanie. -Abit Ip35-E~290zł Doradzcie mi co wybrać Gpu:8800gt~700zł,512mb pamięci,256bit szyna.Powinien pograć na dobrych detalach. Ram:2x1gb,,Kingstony albo Goodramy 667~130zł Dysk:160gb wystarczy ale jaka?~170zł Dvd:Nie wiem~120zł Buda:Wg gustu,pewnie Cm331~120zł Zasiłka:Amacrox 450 powinien być ok.150zł Suma:1990zł jeśli wezme Msi Dobry zestaw?Jakies propozycje,sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eciepecie Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Jeśli chodzi o płytę główną, to może cos na Gigabyte ? <_< , DVD to weź jakiegoś pioneera na sate, a 160GB to mało na dzisiejsze czasy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Więc tak ode mnie Jest sens brania lepszego procka jeśli jest napalonym graczem to inwetować trzeba w penryna. Mowie o E8200 za 550 zł.Bo pamietaj ze jezeli nie podkrecisz tego e2160 to wszystko bedzie słabiutko chodziło.Więc dlatego warto brać cos z seri E8XXX Mobo: Po co rozmyslasz nad DFI jeżeli komp raczej nie bedzie krecony w ogóle ?Proponuje Foxconna p35a-s Grafa 88GT spoko Ram jezeli naprawde nie bedzie krecone to spoko Dysk Seagate DVD LG za 100 zł Zasiłka ok Jezeli wyjdzie za duza kwota to poczekać na E7XXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Freezera 64 zamień na 7 Pro :D Pamięci możesz brać goodrama, między nimi nie ma tak powalającej różnicy... Buda ważne, żeby była firmowa.. Z mojej strony to wszytko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Po co wydawac pieniadze na Freezera skoro nie będzie kręcony? Boxowy cooler ma obowiazek radzic sobie na stockowym taktowaniu. E2160 jest oplacalnym zakupem, jedynie jezeli chcesz go podkrecac, tak bedzie duzo tracil, jak bylo powiedziane wyzej, najlepiej lapac jakiegos penryna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Napisałem Wam że kolega kręcić nie będzie ale ja mu go trochę podkręce,dlatego Freezer.O Foxconnie nie pomyślałem,czytałem o nim i fajny mobacz z niego.Co do Gigabyte to ewentualnie tego na P35 bo na P31 lubi płatać figle,a kolega jest laik i najpewniej by się popłakał :D.160gb starczy,jemu więcej nie trzeba,Dvd pierwsze lepsze byle na Sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Po co rozmyslasz nad DFI jeżeli komp raczej nie bedzie krecony w ogóle ?Proponuje Foxconna p35a-stym tokiem to można iść dalej: po co mu foxconn, skoro sprzęt nie będzie kręcony ;), przecież on jest droższy od DFI na 3200 :-P imho p31 mu wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eciepecie Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 może p31 i penryn? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Ale czy do gier Penryn mu potrzebny,nie chciałbym mu pakować P31 bo czasem robi problemy,jak już napisałem że jeśli był by problem to miałbym do słuchania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eciepecie Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Ale czy do gier Penryn mu potrzebny,nie chciałbym mu pakować P31 bo czasem robi problemy,jak już napisałem że jeśli był by problem to miałbym do słuchania.hmmm...to musiałbys podkrecic tego pDC na 3ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Płytkę np tą http://www.agito.pl/socket_775/msi_p35_neo2fr.776.42948.html ustawiasz zworkę na 333 i w biosie nic nie musisz grzebać masz na P35 i ICH9R pełna obsługa pelerynek. Procek ok, grafika ok, pamiątki goodram ale weź 800 różnica w cenie mała a jednak jeśli kiedyś podkusi cię do porządnego OC to się przydadzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 HDD to Seagate 160GB z zapisem prostopadłym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Płytkę np tą http://www.agito.pl/socket_775/msi_p35_neo2fr.776.42948.html ustawiasz zworkę na 333 i w biosie nic nie musisz grzebać masz na P35 i ICH9R pełna obsługa pelerynek. Procek ok, grafika ok, pamiątki goodram ale weź 800 różnica w cenie mała a jednak jeśli kiedyś podkusi cię do porządnego OC to się przydadzą. radze poczytac post o goodramach na forum :/ niektore, w tym moje w ogole sie nie kreca, a czasem nawet nie osiagaja wynikow podanych w spd, takze juz wolalbym kingstony 667 na elpidzie, ktore robia ponad 900 na cl5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 ramy jak chcesz tanie to wez goodram 800 - zawsze troche szybsze, a od 667 drozsze chyba 5 czy 10 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eciepecie Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 radze poczytac post o goodramach na forum :/ niektore, w tym moje w ogole sie nie kreca, a czasem nawet nie osiagaja wynikow podanych w spd, takze juz wolalbym kingstony 667 na elpidzie, ktore robia ponad 900 na cl5można gdzies jeszcze nówki kupic? wątpie... :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Można kupić np tu: http://allegro.pl/item310185481_kingston_d...mhz_elpida.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...