Skocz do zawartości
Gość Olka1991

Mass Effect 1 / 2 / 3 / Andromeda - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Nie powiem Ci, ze lokacja X jest zrobiona lepiej, a na planecie Z sa gorsze drzewa - ale ogolnie wnioski odnosnie grafiki moge wyciagnac, tym bardziej, ze na X360 spedzilem nad gra 45h, wiec napatrzylem sie wystarczajaco ;) A wnioski te sa takie, ze grafika nie jest wyraznie lepsza ani wyraznie gorsza - jesli sie rozni, to w szczegolach.

Interfejs jest IMHO gorszy/brzydszy na PC niz na X360, ale rozumiem - inny kontroler, inne sterowanie, inne potrzeby.

Twórcy mówią, że lepszy i poświęcili na to trochę czasu. Jakoś tak mało obiektywna ta twoja opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem na ESWC - IMHO od wersji X360 nie rozni sie niczym.

O rly?;)

Right off the bat, if you have a high-end PC you should be able to rub your Xbox-owning friends' noses in the PC game's visuals, which are sharper and richer than those found in last year's console game. By tapping into the PC's more powerful processors and video cards, Mass Effect looks visually beautiful and fluid, and we saw none of the texture popping or frame rate stuttering that plagued the Xbox 360 version. (The game will also scale considerably if you don't have a high-end PC. BioWare says a two-year old machine should be able to play the game.) Even better, the game will load and save a lot faster, since the entire game is written to the hard drive. You also won't need to have the game DVD in the drive. This means that quick saving takes a fraction of a second, and that the elevator trips that masked the loading times in the Xbox 360 game are a lot faster on the PC. Want even more? We're told that PC game's save system is only limited by the size of your hard drive, which means you pretty much have as many saves slots as you need. Xbox gamers had to start overwriting existing saves on their platform because they had a limited number of save slots. This also means that you can play and maintain a bunch of characters and not worry about having to erase one to make room for another. Those are the key technical improvements in the PC game, but BioWare's changes went a lot deeper than that.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rly.

Czytales ten tekst? Polowa to spuszczanie sie nad tym, jaki to HDD jest fajny i jak dzieki temu bedzie mozna miec nieograniczona ilosc save'ow :lol:

Swoja droga, uwielbiam, jak ktos mi probuje wmowic, ze wie lepiej ode mnie co moje oczy widzialy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Programiście się gdzieś tam cieszyli z lepszych tekstur, krótszych loadingów, lepszego interfejsu itd ale żeby do zobaczyć trzeba by chyba porównać screeny z obu wersji bo różnice zbyt duże nie są chociaż dla mnie AA i AF i wysoko roździałka oraz brak doczytywania tekstu to już coś.

I jest w tej grze widok FPP? Bo nie za bardzo przepadam za widokiem typu GoW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rly.

Czytales ten tekst? Polowa to spuszczanie sie nad tym, jaki to HDD jest fajny i jak dzieki temu bedzie mozna miec nieograniczona ilosc save'ow :lol:

Swoja droga, uwielbiam, jak ktos mi probuje wmowic, ze wie lepiej ode mnie co moje oczy widzialy ;)

Nie zrozumiałeś, nie staram się przeforsować Ci innej opinii. Po prostu pokazałem zdanie kogoś innego, kto też miał do czynienia z wersją PC (prawdopodobnie kapkę dłużej). Specjalnie wkleiłem dłuższy fragment, bo poruszane są w nim jeszcze inne ciekawe cechy konwersji.

Mass Effect Developer Commentary Videos @ IGN

Team Commands

Hot Keys

Item Management

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo że filmik kiepska jakość to z ustawieniami graficznymi się nie postarali .. brak AA, AF , ale dobra jest... widać przynajmniej gameplay w wersji na PC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo że filmik kiepska jakość to z ustawieniami graficznymi się nie postarali .. brak AA, AF , ale dobra jest... widać przynajmniej gameplay w wersji na PC

Co najwyzej wymusi sie ze sterownikow :)

Mam tylko nadzieje , ze do tych ikonek rozkazow co sie pokazuja na bokach przy pauzie beda skroty klawiszowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm podobno ruszyla juz promocja Polskiej wersji ME w kinach, wedlug jednego z forumowiczow gram.pl, ktory widzial te reklamowki premiera u nas bedzie miala miejsce 26 czerwca.

Ehh k... no i znowu sto lat za murzynami.

Doprawdy w Polsce trzeba wykazac sie anielska cierpliwoscia i wielkim hartem ducha by kupowac orginaly zamiast sciagac pirackie wersje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm podobno ruszyla juz promocja Polskiej wersji ME w kinach, wedlug jednego z forumowiczow gram.pl, ktory widzial te reklamowki premiera u nas bedzie miala miejsce 26 czerwca.

Ehh k... no i znowu sto lat za murzynami.

Doprawdy w Polsce trzeba wykazac sie anielska cierpliwoscia i wielkim hartem ducha by kupowac orginaly zamiast sciagac pirackie wersje.

omfX ...

A akurat mam zniszke do 31 maja i myślałem ze sobie kupie i grid'a i mass effect a tutaj taki babol :|. No kurde czemu zawsze tak późno u na jest.

Plus ze w tym roku jest euro wiec czekanie bedzie bardzo dobrze "wypełnione" ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można marudzić, ale ja chyba tutaj muszę dać ze 2 argumenty w obronie CDPu. Po pierwsze, z tego co można poczytać o Mass Effect to jest największa do przetłumaczenia gra z którą lokalizuje CD Projekt. Tłumaczenie będzie w 4 wersjach, a trzeba też zauważyć że dostajemy jako jedyni na świecie Edycję Kolekcjonerską. Druga sprawa że ja sam jeszcze pamiętam że gierki kiedyś były tłumaczone po pół roku i było dobrze ;] Teraz już i tak spora część pojawia się zgodnie z premierami światowymi.

No, a teraz minus wywodzący się z pierwszego argumentu, gra sporo kosztuje :F Więc będę musiał się spiąć przed wakacjami żeby po nią sięgnąć. Nie mniej warta każdego mojego grosza jest, i to już wiem przed premierą ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, pociesza mnie fakt, że żadna gra BioWare, sprzedawana na polskim rynku nie była źle przetłumaczona, powiedziałbym nawet, że wolę polską wersję ME, choćby na ilość dialogów i to, że czasem jednak można czegoś nie zrozumieć. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie, ale zdaje sie, że ME już jest przetłumaczone - przecież na X360 jest w wersja PL.

Sprawdzilem wlasnie - owszem jest przetlumaczone, na Xboxa jest wersja kinowa z polskimi napisami.

I to zapewne ona bedzie w wersji EA dostepnej do sciagniecia ze sklepu.

Tylko , ze wersja do sciagniecia to wielka kicha, bo nie dosc ze sprzedawana w oficjalnej cenie (a przeciez te 20-30 zeta znizki spokojnie w sklepach bedzie) to jeszcze nic nie dostajesz.

Ehh dobrze ze mam sesje do 21 a wczesniej jest euro bo by mnie cholera wziela.

Zwlaszcza , ze na polonizacje leje cieplym moczem bo ma byc dostepna tez oryginalna angielska wersja gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, z tego co można poczytać o Mass Effect to jest największa do przetłumaczenia gra z którą lokalizuje CD Projekt.

OT: CDP coraz bardziej ponosi fantazja... widac zapomnieli juz, ile tekstu bylo w Baldurach itp. ;)

Juz nie wspomne o tym, ze polska wersja jest... co najwyzej trzeba Bring Down The Sky dotlumaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz nie wspomne o tym, ze polska wersja jest... co najwyzej trzeba Bring Down The Sky dotlumaczyc.

z tego co doczytalem na oficjalnym forum, wersja PC bedzie posiadala suby tylko dla jezyka ang, franc, hiszp i niem zdaje sie. a CDP przygotowuje cale audio PL no i poprawia/uzupelnia suby. chyba jednak zamowie wersje "oryginalna" i min te dwa tygodnie wczesniej przed wersja PL bede juz mial ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, jesli robia PL audio to zrozumiem. Jesli 2 tygodnie mialoby im zajac przelozenie PL subow z wersji X360 na PC, to bylby to smieh na sali...

Przecież robią PL z pełnym audio, nie wiedzieliście o tym ? :). Na WP w programie error był nawet wywiad z dość znaną Polską aktorką podkładającą głos w ME :). W sumie to fakt to i tłumaczy czemu premiera później jest.

Najlepsze jest to ze Cengega została wybrana znów dystrybutorem roku... Żal.hu tyle moge powiedzieć.

Dostają to tylko bo mają czesto lepsze tytuły a przecież to jest [ciach!]o nie dystrybutor. CDP robi to profesjonalnie + dobra cena (wydanie Wiedźmina to imo ewenement na skale światową - za 99zł (czyli stosunkowo mało) mamy właściwie edycie kolekcjonerska (albo ponad)).

Edit

Cena za zwykłego Mass Effecta zdeka duża :| (129zł). No szkoda. Chyba trza zamówić w preorderze bo tam stoi po 99zł.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce nic mowic, ale przy lokalizowania Heroesow, w ktorych tez bralo udzial sporo znanych nazwisk, wyszla z tego niezla kupa i brecht. IMO wszystko powinno sie jednak sprowadzac do tlumaczenia podpisow, tak jak to mialo miejsce chociazby w Kotorze, gdzie tlumaczenie bylo bardzo dobre. Za PL audio na bank bym podziekowal, ale na X na szczescie nie ma tego dylematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce nic mowic, ale przy lokalizowania Heroesow, w ktorych tez bralo udzial sporo znanych nazwisk, wyszla z tego niezla kupa i brecht.

Ale z drugiej strony - starsze tlumaczenia byly super. Moze slowo "starsze" jest tu kluczowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

129 zeta za wersje podstawowa, grrr EA to okrutni zdziercy :angry:

Na Wirtusie chociażby za 99zł ale teraz standardem jest 79zł :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi