Juziu Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) W internecie na forach jest bardzo mało o tych głośnikach. Przymierzam się do zakupu satelitek do niewielkiego pokoju i nie wiem które najlepiej brzmią (logi 5500 są zbyt moce dla mnie). Moi kandydaci Logitech G51 link1 link2 Creative G500 link1 link2 GENIUS 5.1 GHT-V150 link1 Głośniki do wszystkiego, do grania i filmów wystarczy mi pewnie jakość każdego zestawu, więc pozostaje kwestia muzyki. (do pokoju chce tylko satelitki, bo kolumny mi zajmą połowe miejsca hehe). Najbardziej mi odpowiadją Logi G51, czytałem recenzje wczeoraj zagraniczną, że bass i średnie ok, ale brakuje wysokich tonów... Podobno też tryb matrix się spisuje fajnie w muzyce. A ciekawe jak ma się jakość tych zestawów do tańszych Genius SW-HF 5000 i 5050. Naprawde mało jest opinii o powyższych zestawach. Prosze o nie komentowanie osób, które nei widziały głosników na oczy, ale mają "zaufanie" do jakiejś marki ;) Aha muzyka wszelaka, z przewagą klasyki i metalu. Edytowane 16 Lutego 2008 przez Juziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Mam geniusy home theater 5.1, protoplastę zestawów 5000 i 5005. Różnią się o moich konstrukcją surroundów i kilkoma usprawnieniami. Głośniki świetne tak do muzy jak i do filmów. Za te cene nie do pobicia. Oczywiście i tak musisz ich posłuchać żeby zdecydować, ale ja tam chyba skończyłem przygodę na zawsze z plastikowymi głośnikami. Sporo o głośnikach 5000 powinno być w temacie "komputerowe zestawy 5.1, 2.1". Są też recenzje, np na gry.WP.pl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Głośniki do wszystkiego, do grania i filmów wystarczy mi pewnie jakość każdego zestawu, więc pozostaje kwestia muzyki. (do pokoju chce tylko satelitki, bo kolumny mi zajmą połowe miejsca hehe). Najbardziej mi odpowiadją Logi G51, czytałem recenzje wczeoraj zagraniczną, że bass i średnie ok, ale brakuje wysokich tonów... Podobno też tryb matrix się spisuje fajnie w muzyce. Aha muzyka wszelaka, z przewagą klasyki i metalu. mam G500 i z reka na sercu moge stwierdzic ze do filmow i gier sa idealne muzyka... klasyka i metal - do metalu i rocka te glosniki nie sa najlepszym wyborem, slucham rocka i metalu i G500 pozostawiaja wiele do zyczenia, ale np do drum and bass, ktorego tez slucham sa idealne ze wzgledu na bardzo dobry i czysty bass, ale duzo tutaj zalezy tez od karty dzwiekowej podsumowujac wg mnie G500 + X-Fi - filmy, gry idealnie, muzyka dnb idealnie, rock/metal srednio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 własnie w testach głośniki geniusa były bardzo chwalone za zachowanie się w muzyce rockowo-metalowej. Mówie, najlepiej będzie jak znajdziesz wolny dzień i połazisz po ludzich/sklepach i posłuchasz głośników które cie interesują w akcji. Ja jak kupowałem głośniki niestety nie zrobiłem tego, co mnie kosztowało kupę czasu, nerwów i kilka złotych :wink: (tak to jest jak człowiek uwierzy narwanemu recenzentowi i kupi głosniki ModeCom bez posłuchania :lol: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juziu Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Ok to Creativy odpadają zostają Logi, Geniusy 5050 i to GHT-V150, cokolwiek to jest (najemniej o tym jest w necie). W sumie moge poprsić tylko najelpiej żeby mieli i Geniusy i Logi, (w Saturnie chyba tylko Logi są). Ale jest też kwestia, że inaczej to brzmi na wielkiej hali a inaczej w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 no, już między logami a geniusai to trzeba by posłuchać dokładnie. co do wielkiej sali, to w każdym supermarkecie pewnie mają jakiś pokój odsłuchowy czy coś takiego, jak poprosisz to pewnie ci tam sprzęt podłączą. A jak nie to bierz geniusy, a jak ci się nie będzie podobało to zapakuj i zamień na logi (mediamarkty i inne bardzo lubią wymieniac sprzęt na droższy) :razz: . Ale może byc problem żeby mieli geniusy w sklepie typu saturn etc. Dla geniusów to chyba lepiej się przychaczyć u kogoś w chacie i posłuchać. chyba że znajdziesz w jakimś komputerowym, tam najczęsciej pojawiają sie te zestawy geniusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...