kkNd! Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam Swojego wysluzonego kompa na dniach bede musial oddac ojcu, wiec wreszcie pojawil sie pretekst do kupna czegos fajnego ;) W zasadzie dylemat mam tylko odnosnie plyty glownej, ramu i tego czy wymieniac obudowe. Procesor kupie e8400, grafe i zasilacz juz mam. Jako, ze wszystko bedzie chlodzone woda chcialbym zeby plytka nie byla ograniczeniem dla procesora. Tutaj sklanialem sie do P5k-e Wifi/ap. Na mobo moge wydac maksymalnie do 600 zl... z tego co sie orientuje niestety dfi odpadaja z powodu bardzo slabej zintegrowanej dzwiekowki. Ram chcialbym kupic 2x2gb mushkin albo ocz.. a moze lepiej narazie walnac 2x1gb, a pozniej w miare potrzeby dokupic? Na koniec zostala sprawa obudowy - w tej chwili mam chiefteca midi tower, ale jak wiadomo "troche" ciezko do niego wepchnac chlodnice na 3x120. Da sie kupic jakas pozadna bude, najlepiej przystosowana do wc do max 300 zl? Wszelkie sugestie mile widziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Asus p5k-e to dobry wybór:) Co do ramów jak masz pieniądze na 2x2 to bierz:) OCZ będzie dobrym wyborem.Co do obudowy to sie nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Asus p5k-e to dobry wybór:) Co do ramów jak masz pieniądze na 2x2 to bierz:) OCZ będzie dobrym wyborem.Co do obudowy to sie nie znam tzn ogolnie troche poczytalem i wiem, ze zly wybor to nie bedzie, ale moze jest cos lepsiejszego do czego warto doplacic? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Jak chodzi o bude to plecam Sharkoon Rebel 12 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Według mnie nie warto już dopłacać płyta sama w sobie jest bardzo dobra.Skoro czytałeś o niej to nie bede juz Ci mówił o niej.Droższy jest napewno Abit IP34 PRO ale osobiście wybrałbym Asusa (najbardziej oplacalny wybór) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Dobra to plyte i bude mamy ;) Faktycznie do zadnej innej ponizej 400 zl raczej nie upcham chlodnicy ;) pamieci z tego co widze mykaja podobnie wiec tez chyba nie ma sensu kombinowac - wezme sprawdzone ocz'y ;) Ale mam jeszcze jedno pytanko - czy uzytku w firmie trzeba kupowac jakies specjalne wersje windowsa i office'a, czy stykna home? Bo niezbyt ogarniam jak to jest z licencjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Wydaje mi sie że jezeli na jeden komp to ma być to moze być oryginalny home:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...