Gość damianoX Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam! Chciałbym spytać czy nie wiecie jak można skonfigurować pliki gier tak żeby obniżyć jej wymagania, bo np. gra jest źle skonfigurowana przez programistów. Przykład: gra Splinter Cell Double Agent powinna mi śmiało chodzić na średnio-wysokich, a tu co? ZONK :D gra przy rozdzielczości 800x600 oraz przy wszystkich detalach niskich tnie się jak ....... Mój sprzęt: Intel Core 2 Duo E4500 2,2@3,1 Ghz Geforce Galaxy Zalman edition 7600 256 MB 1 GB RAM GoodRAM Jeśli możecie jakoś mądrze pomóc bardzo Was o to proszę :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość znafca Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Temat bezsensowny. Do kazdej gry podchodzi sie inaczej i robi co inego takze: "czy nie wiecie jak można skonfigurować pliki gier tak żeby obniżyć jej wymagania" jest bez sensu. Jak masz problem z dana gra to wyszukaj ja na forum i poczytaj temat. Najczesciej wystarczy faq z pierwszej strony nt. danej gry przeczytac. Edytowane 18 Lutego 2008 przez znafca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 jesli chcialbys poprawic bledy programistow powinienes miec plik zrodlowy - ale to teoria jesli chcesz by gry chodzily plynniej - zmien ustawienia sterownikow (instaluj nowe), wazny jest system operacyjny - jesli grasz to xp, sugeruje tez oc grafy , warto takze by bylo pomyslec nad jeszcze jedna koscia ramu w sterownikach nvidi masz opcje narzucenia konkretnych ustawien danej grze - jesli o to ci chodzilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Nvidia ma jakis panel gdzie sie ustawia ustawienia ale niewiem czy one cos pomoga u mnie c2d e2160, 8600gt 512, 1gb ram troszke lepiej od ciebie chodzilo ale grac sie nie dalo - poprostu zly port... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damianoX Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 OC karty zrobione zaraz jak przyszła do domu :D stery najnowsze, a nad kością ramu się zastanawiam... ale niestety moja płyta główna obsługuje tylko kości które mają 533 Mhz :( i może przez to gra tak tragicznie chodzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) OC karty zrobione zaraz jak przyszła do domu :D stery najnowsze, a nad kością ramu się zastanawiam... ale niestety moja płyta główna obsługuje tylko kości które mają 533 Mhz :( i może przez to gra tak tragicznie chodzi :/O ile się nie mylę, kość pamięci to znajdujący się na module układ scalony; nie mylić pojęć. Po 2.: zmiana częstotliwości pracy pamięci RAM ma nikły udział w podwyższaniu bądź obniżaniu wydajności w środowisku DirectX. Na poprawianie tego, co "źle skonfigurowali programiści" raczej bym nie liczył. Edytowane 19 Lutego 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Tak poza tym, to temat jest lekko bez sensu, bo kazda gra to przypadek indywidualny, nie ma jednej recepty na wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damianoX Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zakładałem ten temat głównie o konfiguracji gry Splinter Cell Double Agent... wiem że temat już taki jest, i że nie można robić dwóch tematów o jednej grze, ale ten temat nie jest o grze tylko o konfiguracji plików tej gry. Poza tym tamtego tematu z grą nikt już nie odwiedza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) lol temat roku, a moze wiesz jak skonfigurowac pliki windows zeby lepiej chodzil :D:D a na czym polega konfiguracja plikow, moze o czyms nie wiem Edytowane 18 Lutego 2008 przez icemanhi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Zakładałem ten temat głównie o konfiguracji gry Splinter Cell Double Agent... wiem że temat już taki jest, i że nie można robić dwóch tematów o jednej grze, ale ten temat nie jest o grze tylko o konfiguracji plików tej gry. Poza tym tamtego tematu z grą nikt już nie odwiedza :/Niewazne - chcesz sie pytac o cos zwiazanego z gra, to piszesz w temacie o danej grze (jesli dana gra tematu jeszcze nie ma, to zakladasz nowy). Od tej reguly nie ma zadnych wyjatkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damianoX Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 icemanhi może nie jesteś zbyt bystry żeby się domyślić dlatego napiszę jeszcze raz.. W folderze z grą znajdują się pliki które można skonfigurować tak że gra będzie chodziła na wysokich detalach pomimo tego że chodziła ci na niskich.. rozumiesz czy nadal nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 zobacz tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zax880 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Moze masz jakas walnieta wersje tej gry bo na moim sprzecie na 1024x768 moznabylo spokojnie pograc na ponizej srednich detalach ale nie NISKICH, a jak zobaczysz w podpisie to sprzet mam z poprzedniej epoki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...