grager Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) 3 pierwsze plyty od dawna chodzily mi po glowie, ostatnia niedawno wpadla mi w oko; zapoznalem sie takze z poradnikiem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=258200 i nie do konca jestem pewien co wybrac (zmienia sie jak w kalejdoskopie), przegladalem watki zwiazane z danymi plytami i widzialem, ze ludzie narzekaja na biosy , kompatybilnosc (przy jakiejs plycie doczytalem sie ze nie gra za bardzo z radeonem 3850 <_< ) i jakos nie mam sily przebijac sie przez 80 stron do kazdej plyty, wiec prosze o prosta i konkretna odpowiedz (o ile sie da :wink: ) ktora plyta na dzien dzisiejszy sprawia najmniej problemow? nie chce martwic sie o dobieranie ramu, ktory bedzie dzialal, chce zeby komp sie zawsze wlaczal i takie tam sprawy :wink: tak jak z nowym samochodem - nie chce zagladac pod maske przez kilka lat (nie liczac poprzestawiania paru zworek w przypadku msi) dodatkowe informacje, ktore moze pomoga: nie bedzie cf bede podkrecal na arctic freezerze czy innym cichym wiatraczku, wiec okolice fsb 500 chyba nie sa wymagane (procek to bedzie pewnie 2160 albo 2180) przydaloby sie bezproblemowe pozniejsze przejscie na procesor 45 nm to chyba tyle moze ktos siedzi na tyle dlugo w tych plytach, ze jest w stanie mi pomoc mam nadzieje, ze kiedy dostane zwrot podatku, bede wiedzial co wybrac B-) Edytowane 3 Marca 2008 przez grager Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Z Tych co podałes to Foxconn jhest moim liderem.A tak to Ci powiem ze wszysktkie są dobrze i kazda płyta na P35 osluguje Penryny jedynie bedziesz moze musiał zainstalowac nowego biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 MSI najlepiej kręci :) A może DFI BloodIron ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 podłączam się do tego pytania! Sprzedałem to co miałem po AMD i jutro (po jutrze) wybieram sie na zakupy! procek E2160, a płyta ?! Chcę wybrać między płytami: Abit IP35-E Foxcon P35A-s Asus P5K wszystkie te płyty są super... każda ma plusy, pewnie jakieś minusy też. Natchnijcie mnie na coś :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Imho Foxconn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grager Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 @mattis tez kiedys chcialm foxconna ale z tego co czytalem (nawet w poradniku do plyt pod core2duo jest o tym), ta plyta ma bardzo klopotiwy bios, niby w testach dobrze wypada, ale tu na forum trafilem na sporo postow, gdzie ludzie flashowali plyte starymi biosami, bo nowe byly jeszcze gorsze (uruchamianie, kompatybilnosc), wiec juz sam nie wiem :/ to pojedyncze przypadki z tymi biosami?? niby abit nie ma oficjalnego biosu do penyrynow (tylko wlasnie nie wiem jak sytuacja wyglada na stan dzisiejszy i co mozna powiedziec o nieoficajlnych biosach), ale jesli zamienniki sprawuja sie dobrze, to pewnie sklanialbym sie wlasnie ku tej plycie @Piwor dfi odrzucilem z wielu powodow; wiem ze msi bardzo dobrze sie kreci, ale jak pisalem powinno mi wystarczyc to, co oferuja wszystkie plyty, wiec zalezy mi tylko na niezawodnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Fox z tego co czytałem na Biosie P35 wszystko gra.Abit też obsłuży penryny na Biosie bodajże 14 czy jakos tak Edit William Jezeli Asus to P5K PRO Edytowane 3 Marca 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Foxconn P35A-S a do tego bios P36 i wszystko gra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Przeczytałem dużo recenzji polskich i amerykańskich i według mnie najlepszą płytką jest FOX P35A-S Bierz i się nie zastanawiaj ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grager Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 czyli foxconn zostaje czekac na kase i liczyc na dalsze spadki cen i widoczne efekty tej obnizki kart ati ;) dzieki za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Tez na dniach kupuje plyte wraz z E8400 i zdecydowalem sie na Foxconn AP35-S, w przypadku gdy plyta nie bedzie miec najnowszego biosu obslugujacego penryny poprosze w serwisie aby to dla mnie zrobili - wkoncu klient nasz pan ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 IMO Foxconn P35A-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...