Skocz do zawartości
grager

Foxonn P35a-s, Abit Ip35-e, Msi Neo2-fr, Gigabyte P35-ds3r

Rekomendowane odpowiedzi

3 pierwsze plyty od dawna chodzily mi po glowie, ostatnia niedawno wpadla mi w oko; zapoznalem sie takze z poradnikiem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=258200 i nie do konca jestem pewien co wybrac (zmienia sie jak w kalejdoskopie), przegladalem watki zwiazane z danymi plytami i widzialem, ze ludzie narzekaja na biosy , kompatybilnosc (przy jakiejs plycie doczytalem sie ze nie gra za bardzo z radeonem 3850 <_< ) i jakos nie mam sily przebijac sie przez 80 stron do kazdej plyty, wiec prosze o prosta i konkretna odpowiedz (o ile sie da :wink: )

ktora plyta na dzien dzisiejszy sprawia najmniej problemow? nie chce martwic sie o dobieranie ramu, ktory bedzie dzialal, chce zeby komp sie zawsze wlaczal i takie tam sprawy :wink: tak jak z nowym samochodem - nie chce zagladac pod maske przez kilka lat (nie liczac poprzestawiania paru zworek w przypadku msi)

dodatkowe informacje, ktore moze pomoga:

nie bedzie cf

bede podkrecal na arctic freezerze czy innym cichym wiatraczku, wiec okolice fsb 500 chyba nie sa wymagane (procek to bedzie pewnie 2160 albo 2180)

przydaloby sie bezproblemowe pozniejsze przejscie na procesor 45 nm

to chyba tyle

moze ktos siedzi na tyle dlugo w tych plytach, ze jest w stanie mi pomoc

mam nadzieje, ze kiedy dostane zwrot podatku, bede wiedzial co wybrac B-)

Edytowane przez grager

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączam się do tego pytania!

Sprzedałem to co miałem po AMD i jutro (po jutrze) wybieram sie na zakupy!

procek E2160, a płyta ?!

Chcę wybrać między płytami:

Abit IP35-E

Foxcon P35A-s

Asus P5K

wszystkie te płyty są super... każda ma plusy, pewnie jakieś minusy też.

Natchnijcie mnie na coś :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mattis

tez kiedys chcialm foxconna ale z tego co czytalem (nawet w poradniku do plyt pod core2duo jest o tym), ta plyta ma bardzo klopotiwy bios, niby w testach dobrze wypada, ale tu na forum trafilem na sporo postow, gdzie ludzie flashowali plyte starymi biosami, bo nowe byly jeszcze gorsze (uruchamianie, kompatybilnosc), wiec juz sam nie wiem :/ to pojedyncze przypadki z tymi biosami??

niby abit nie ma oficjalnego biosu do penyrynow (tylko wlasnie nie wiem jak sytuacja wyglada na stan dzisiejszy i co mozna powiedziec o nieoficajlnych biosach), ale jesli zamienniki sprawuja sie dobrze, to pewnie sklanialbym sie wlasnie ku tej plycie

@Piwor

dfi odrzucilem z wielu powodow; wiem ze msi bardzo dobrze sie kreci, ale jak pisalem powinno mi wystarczyc to, co oferuja wszystkie plyty, wiec zalezy mi tylko na niezawodnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi