yaz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) moj komp jest juz dosc stary barton 2500@3000 520 mb ram, gf6600gt, asus a7n8xe-deluxe i pytanie jakie pamieci ram dokupic, czy lepiej 1gb i lacznie byloby 1536 czy wyrzucic 2x256 i dokupic 2x1gb i wtedy pracowalyby dodatkwoo na dualu, wiem ze druga opcja wydaje sie duzo lepsza, ale mi chodzi o to czy powyzej tego 1gb sa zauwazalne roznice w wydajnosci czy jest sens wydawac drugie tyle, w pierwszej opcji stracilbym mozliwosc pracy w dualu, ale czy to jest znaczaca strata ? prosze o jakies rady Edytowane 6 Marca 2008 przez yaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Strzel sobie 2x512 bo wiecej dla mnie jest nieoplacalne - cena DDR1 jest jaka jest oraz fakt ze mocnego zestawu i tak nie masz. Pozatym do czego uzywasz kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) lubie zagrac w counter strike source a wiec gre dosc wymagajaca jak na moj sprzet, mimo dobrej grafiki 6600 gt 600/1200 fps mam malo to chyba jest po czesci wina malej ilosci pamieci ram, dlatego nie wiem czy 1536 bez duala czy 2x1gb z dualem czy to bedzie znaczna roznica w wydajnosci czy juz raczej niezauwazalna? Edytowane 6 Marca 2008 przez yaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Od kiedy ilosc pamieci wplywa na fps? </ironia> Ram nie wiele ci pomoze na office przy 8vs8 graczach. Taka natura source'a po wszystkich update'ach. Jeden gb dla Twojego zestawu. Wiecej jest bardzo nieoplacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 to dlaczego w tescie source-a przy pamieci 256 mialem 65 fps a przy 2x256 ilosc fps wzrosla do 83 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Bo dysk ci mielil. Nie myl pojec "wiecej fps" a "mniej doczytow z dysku". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 i do tego miales single vs dual. Twoim problemem jest slamazarny procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...