bruce Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 cena nie gra roli, w kazdym razie dysk 60-80gb, 7200-10400 rpm, ata 100-133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 IBM z serii Vancover 80 GB za 419 netto ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 lub maxtor d740x-6l posiada tez ata 133 i jest b. szybki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Ej skad Ty chcesz wziacs dysk ATA 100/133 ktory ma 10400 rpm ?? A najlepiej mimo wszystko Seagate ! IBM mozna ale nie te produkowane na wegrzech ! Maxtory od biedy ponoc wolne ale za to sie niesypia ! Sa jaeszcze fujitsu troche zapomniane ale dobre ! Reszty nie polecam ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Caviar 80GB, 7200, ATA/100, 8MB cache Seagate Barracuda ATA IV 80GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 ibm odpada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 nigdy wiecej ibm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a o co ci chodzi z tymi speedami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 IBM 80,0 GB 7200-obr ATA100 (IC35L080AVVA07) 563 Seagate 80.0 GB U6 ATA100 (ST380020A) 502 Seagate 80.0 GB Barracuda4 (ST380021A) 566 Western Digital 60.0 GB 7200-obr (WD600BB) 471 Western Digital 60.0 GB (WD600AB) 439 Western Digital 80.0 GB 5400-obr (WD800BB) 549 Western Digital 80.0 GB 7200-obr (WD800BB) BOX 587 Western Digital 80.0 GB 7200-obr (WD800JB) 8MB c 617 to gdyby kjogos interesowaly ceny, a czym sie rooznia te zigejty???? a maxtorki taniej niz seagate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Szukasz dyskow na IDE !! A z tego co wiem to nie ma dyskow 10400 rpm na IDE !! Sa na SCSI !! Ale moge sie mylic !! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 sa na ide Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Stary nie biez tylko Western Digital Tosh to wielkie gowno ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 A kto je robi ?? chetnie bym zobaczyl !! masz jakis link ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 znajomy mial chyba fujitsu 10400 nie pamietam firmy, a moze jeszcze ma..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat Ej skad Ty chcesz wziacs dysk ATA 100/133 ktory ma 10400 rpm ?? A najlepiej mimo wszystko Seagate ! IBM mozna ale nie te produkowane na wegrzech ! Maxtory od biedy ponoc wolne ale za to sie niesypia ! Sa jaeszcze fujitsu troche zapomniane ale dobre ! Reszty nie polecam ! :) hehe maxtory wolne lol, pokaz mi jakiegos seagata szybszego od mojego maxtora (chyba tylko cheatec czy jakos tak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Czytac nieumiesz ?? Napisalem "ponoc" !! Co nie musi byc prawda ! ja sie osobiscie z tymi dyskami nie spotkalem (czytaj: niemialem go w kompie) Ale posiadacze nazekali ze wolne ! co nieznaczy ze mieli racje !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat Czytac nieumiesz ?? Napisalem "ponoc" !! Co nie musi byc prawda ! ja sie osobiscie z tymi dyskami nie spotkalem (czytaj: niemialem go w kompie) Ale posiadacze nazekali ze wolne ! co nieznaczy ze mieli racje !!moze mieli jakies kaszaste plyty na ata33 i sie dziwia u mnie chodzi lepiej niz barracuda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Chłopie bierz Seagate z 7200 obr. Mają olejowe łożyska praktycznie nie usłyszysz jego pracy nawet przy przyłożeniu ucha do obudowy dysku. Mam go i goronco polecam na nic innego bym go nie zamienił.... Jest po prostu the best, nie miałem z nim zadnych problemow... no i ta cisza :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat Stary nie biez tylko Western Digital Tosh to wielkie gowno ! :) Od kiedy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat Cytat Stary nie biez tylko Western Digital Tosh to wielkie gowno ! :) Od kiedy ? ja tak uslyszalem dzisiaj w sklepie komputerowym, zeby nie brac wdc, bo oni sie juz z gwarancji na to nie moga wygrzebac :P :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Z dyskami jest róznie i nie ma sie co kłócić !!! Taki sam dysk może być dobry i szybki ale moze byc tez wolny i sie zaraz zepsuje, teraz bym chyba wziął Barakude 40gb 7,2 k. Aha i jeszcze w jakich cenach są dyski 10400 obr. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 podobnych do 7200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat Cytat Stary nie biez tylko Western Digital Tosh to wielkie gowno ! :) Od kiedy ? Od zawsze ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Mam tego Maxtora D740x w kompie i nie narzekam !!! Wręcz odwrotnie jestem b. zadowolony ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat Cytat Cytat Stary nie biez tylko Western Digital Tosh to wielkie gowno ! :) Od kiedy ? Od zawsze ! A ta Twoja U6 to dopiero wielkie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o !!! Czas dostępu 21,9 ms :lol: :lol: To maja stara 250 Mb ma lepszy bo 19,8 ms :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Bruce mimo wielu przejsc z barrakudami4 polecam ci ten dysk, jest cichy i szybki, jedyny problem to ze musisz zapewnic mu odpowiednie chlodzenie.A moje przejscia z b4 40 GB okazaly sie byc spowodowane przez sprzedawce.Kupilem porostu prawdopodobnie uzywany dysk zamiast nowego i na dodatek byl padniety odrazu. Po zareklamowaniu zrobili w serwisie format na niskim poziomie i dali mi znowu ten sam dysk mowiac ze nowy daja. Uparlem sie jednak na 60 GB i mam nowy i chodzi (narazie).BTW ciekaw jestem komu wcisna tamten dysk :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Jezeli chcesz ciszy to bierz barracude IV( temperatura max 42 stopnie ) , mam i jak narazie chodzi ok , nie moge porownac ile szybsze sa maxtory i WD , ale az takie wielkie roznice to chyba nie sa ?? Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 ja IBM'a bym nie bral jak wiadomo IBM sprzedal swoje fabryki dyskow i nie wiadomo jak beda rozwiazywac gwarancje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat Jezeli chcesz ciszy to bierz barracude IV( temperatura max 42 stopnie ) , mam i jak narazie chodzi ok , nie moge porownac ile szybsze sa maxtory i WD , ale az takie wielkie roznice to chyba nie sa ?? Arek tez polecam Barracude IV ale nie pieroIol :evil: ze temp. max 42 stopnie bo wcale tak nie jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 ja polecam caviara 100MB z 8 MB buforem bardzo szybki jak na razie to mi sie nie rozwalil jest cichy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat ja polecam caviara 100MB z 8 MB buforem bardzo szybki jak na razie to mi sie nie rozwalil jest cichy chyba cos Ci sie pomylila albo przespales kilka lat ;) chyba 100GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Cytat Cytat Jezeli chcesz ciszy to bierz barracude IV( temperatura max 42 stopnie ) , mam i jak narazie chodzi ok , nie moge porownac ile szybsze sa maxtory i WD , ale az takie wielkie roznice to chyba nie sa ?? Arek tez polecam Barracude IV ale nie pieroIol :evil: ze temp. max 42 stopnie bo wcale tak nie jest... Ta 42 stopni to on na pewno nie ma jak już to ma z 32 stopnie!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...