QwaS Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Witam czy ktos moglby sie ze mna podzielic opiniami na temat tej karty?? i czy jesli ma ona AGP x8 to nie bedzie zadnych krzakow jesli moja plyta obsluguje max AGP x4?? o i czy ktos wie cos wiecej na temat pamieci na tej karcie?? szukalem o niej informacji ale jakos nic nie znalazlem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Błagam nie kupuj MX. To się poprostu nie opłaca. Ta karta nie jest warta swoich pieniędzy. A jeżli chcesz opini na temat tej karty to tak: Nie będzie problemów z działaniem karty na AGP 4x jest ona kompatybilna wstecz. Ale jeszcze raz apeluje nie kupuj jej, chyba że masz jakąś super okazje i możesz ją kupić za grosze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 co zrobic jak sie nie ma kasy. jakies fajniesze kart to wydatek ok 500 zl a tyle to nie mam:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 co zrobic jak sie nie ma kasy. jakies fajniesze kart to wydatek ok 500 zl a tyle to nie mam:(A nie możesz kupić jakiegoś Radka. Najlepiej 8500/9100, albo jak naprawde kruch z kasą to 9000. Te karty będą dużo lepsze od tego MX'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 pewnie bym i mogl tylko nic o nich nie wiem, nikt ze znajomych tebo nie ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Jak ci znajomi doradzają MX'a to zmień znajomych! ;) Jak nie masz kaski to bierz R9000 (ew. 9000pro jak starczy albo 8500/9100)! Dużo lepszy wybór od tego MX'a (posiada wsparcie DX8.1 no i szybszy!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 tylko 9000 lubia miec problemy z softem - niechodzace gry - artefakty itp - ludzie sie skarzyli na forum karta dobra - dobrze sie kreci wiec wydajnosc za ta cene nie bedzie najgorsza chcesz to bierz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 widze ze ty to nawet mx'a zamiast R9000 polecisz tylko dlatego bo jestes za nvidia , Jestes żalosny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 co zrobic jak sie nie ma kasy. jakies fajniesze kart to wydatek ok 500 zl a tyle to nie mam:(Polecam to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6100 kosztuje niewiele wiecej niz ten Leadtek ktorego chcesz kupic http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4531 a Saphire to wporzo firma a 9100 (8500) ma pelne wsparcie dla DX8.1 lacznie z VS 1.4 nie ma co porownywac do odgrzewanych kotletow NVidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 no tak moze sie nie znam ale jak jestesmy przy radeonie 9100 to czy on przypadkiem nie powinien miec taktowania pamieci 500?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 no tak moze sie nie znam ale jak jestesmy przy radeonie 9100 to czy on przypadkiem nie powinien miec taktowania pamieci 500?? powinien , ale wiesz jacy sa niektorzy producenci :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Zamiast tego MX'a weź lepiej jakiegoś Radka napewno będzie wydajniejszy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 no tak moze sie nie znam ale jak jestesmy przy radeonie 9100 to czy on przypadkiem nie powinien miec taktowania pamieci 500??Zgadza sie ale zobacz komentarz uzytkownika pod opisem tego Saphire na stronce Komputronika - chodzi na 290/275 (550) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 widze ze ty to nawet mx'a zamiast R9000 polecisz tylko dlatego bo jestes za nvidia , Jestes żalosnyno tez to zauwazylem ,maniak nv oddal im chyba dusze za tego gfti4200 atak do tematu topewnie ze sie nie oplaca tego mxa (chyba ze za.j.e.ba.n.y. za grosze czy cuś)za ta cene no moze 20 zeta wiecej :D radek 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 oki oki ten gf4 mi sie odwidzial i doszedlem do wniosku ze radeon 9100 to bedzie najlepszy choc to 100zl wiecej bo gf4 kosztuje gdzies 320pln. a tak k`woli wyjasnienia radeon 9100 to ciut gorsz odgrzewka 8500 ale i tak lepsza niz 9000?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 o i czy ktos moze mi przy okazji wyjasnic co to sa te " artefakty" bo ja to oglonie malo wiem::)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Artefakty czyli przekłamania w grafice róznego rodzaju, np jak za duzo podkrecisz pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Powiem tak dlatego 8500(9100) jest lepsza od 9000 ponieważ 8500 to klasa GF3/4 TI a 9000 to odpowiednik 2/4MX. A co do artefaktów tia BZDURA. Kumpel kupował kompa poleciłem mu 9K_PRO i jest szczęśliwy jak małe dziecko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Mozna juz dostac Supergrace R9100 na Hynixach 4ns,obraz i tvout super taktowanie 250/250 za 380pln.Chca 400 ale spoko mozna stargowac.WGK oczywiscie.A roznica pomiedzy karta grafiki typu Radeon a niekarta typu GF4MX jest warta dolozenia tych 60pln.Acha w przeciwienstwie do Szafirka 250/250 ma ona w standardzie a te hynixy ciesza sie sporym powazaniem.Moze dla malego porowniania AXP 1700+ bez krecenia,wszystko def 8000 3dsmarkow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...