Skocz do zawartości
BeCkS

Multiszlifierka

Rekomendowane odpowiedzi

dremel za 125 pln ? :blink: Albo to jakaś podróbka albo wersja dla ubogich wykonywana na bułgarii. Mi tam marka dremel kojarzy się raczej z cenami od 300PLN wzwyż :). No ale jak tak tanio to bym brał... zawsze to lepsze niż TOYA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dremel za 125 pln ? :blink: Albo to jakaś podróbka albo wersja dla ubogich wykonywana na bułgarii. Mi tam marka dremel kojarzy się raczej z cenami od 300PLN wzwyż :). No ale jak tak tanio to bym brał... zawsze to lepsze niż TOYA :D

TOYA to porzadna firma :-P mam z tego lutownice za cale 12zl :blink: i dziala juz 3 lata wiec nie jest zle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładając, że jest to oryginalny Dremel, 130 zł to taniocha straszna. One kiedyś faktycznie kosztowały ~ 400 zł. Jak ostatnio patrzałem na allegro to najdroższy był za 430 zł, ale do kupienia były także za 130 i 200 zł. Nie wiem czemu tak tanio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ up

Niestety masz racje :/

Wczoraj kupiłem multiszlifierkę Einhell'a [160w] i po 5 tarczach do cięcia i około 70 cm blachy stalowej 0,8 mm zgiął sie trzpień mocujący tarcze tnące... No i z cięciem kompa trzeba czekać pewnie do środy Aż poczta Polska dostarczy nowe trzpienie i tarcze >.>

Za ~140 miałbym Dremla z porządnymi końcówkami a tak 95 za Einhell'a i teraz jeszcze 38 żeby było czym ciąć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TOYA to porzadna firma :-P mam z tego lutownice za cale 12zl :blink: i dziala juz 3 lata wiec nie jest zle :D

tylko że lutownica nie ma elementów ruchomych :) więc siłą rzeczy zużywa się wolniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem Einhella za 129zł ( z wyposażeniem ) :P , niestety Dremel kosztował 400 zł ^^ na alledrogo mają podróby ^^

jak na razie przez 4dni katuje ją i nie ma żadnych awarii ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś z Was chociaż na chwile wszedł na stronę Dremela to wszystko byłoby jasne. No ale nikt nie wszedł poza mną chyba. Są dwa modele - Dremel 300 i Dremel 400 Digital. Dremel 300 występuje w dwóch wersjach różniących się osprzętem - tańsza (130 zł) ma w zestawie tylko kilka podstawowych rzeczy, droższa (200 zł) ma w zestawie więcej osprzętu i wałek giętki. Dremel 400 Digital kosztuje już ponad 400 zł, ale tam dodają już dużo osprzętu - wałek giętki, jakieś przystawki itp. Na stronie Dremela o serii 300 pisze: "Poprzez narzędzia Dremel serii 300, oferujemy wspaniałą jakość za bardzo przystępną cenę." - czyli to co jest na allegro to nie są podróby. Poza tym to też nie jest tak łatwo sprzedać podróbę - reklamacje itp. Einhell to również dobra firma jeśli chodzi o sprzęt elektroniczny - o ile wiem mają 3 serie produktów - czarna, czerwona i jeszcze jakaś - najlepsza chyba jest czerwona. LiquidForce -> obojętnie którą z multiszlifierek przeciąłbyś 70 cm stalowej blachy to przypuszczalnie w każdej by coś poszło. To są narzędzia amatorskie nie przeznaczone do pracy ciągłej. Pomijam już fakt cięcia takich odcinków taką małą tarczą. Multiszlifierek można używać tam, gdzie nie ma możliwości użyć zwykłych narzędzi - a nie wykonywać za ich pomocą całą robotę. W przyszłym tygodniu powinienem mieć Dremela 300, tego z lepszym wyposażeniem, to napiszę co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że lutownica nie ma elementów ruchomych :) więc siłą rzeczy zużywa się wolniej.

Panie, TOYa wbrew nazwie to całkiem szacowna maszyna i proszę zostawić ją w spokoju bo nie jedno nią wykroiłem i jeszcze pożyć powinna długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie, TOYa wbrew nazwie to całkiem szacowna maszyna i proszę zostawić ją w spokoju bo nie jedno nią wykroiłem i jeszcze pożyć powinna długo.

no ja nie mówię że wykroić się nie da.. ale w pojedynku kto pierwszy przerżnie blachę 2mm na dystansie 1m dremel raczej wygra :D

moja lutownica TOYA za 12 zl wczoraj padla :cry:

a nie mówiłem :twisted:

Najtańsze narzędzia są dobre do 1razowych czynności. Jak ktoś chce ich używać wiecej razy to toye wychodzą drożej niż jeden porządny dremel.

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi