McBenner Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Wiele osob pytalo o te radiatory na ramy, sam sobie zakupilem, wiec podziele sie wrazeniami. Jesli chodzi o jakosc wykonania to rzecz jasna mistrzowa, w koncu to thermaltake. Radiator ten podluzny od zewentrznej jest jedynie jakby podrapany, cos jak blok wodny pana pamuly od wewnatrz, tyle ze troche mniej i na dodatek jest to polakierowane. Jak mniemam z premedytacja zostalo to zrobione by powierzchnia oddawania ciepla byla wieksza. To co mnie zaskoczylo to to ze te radiatory maja z 2 mm grubosci, sa strasznei cienkie. Wyniki jakie osiagnalem sa takie jak sie spodziewalem. Wczesniej max stabilnie mialem 197 fsb 6 3 3 2 timingi oraz 2.77V napiecie. Teraz max to 205 fsb 6 3 3 2 oraz napiecie 2.9V. W gwoli scislosci powiem ze bez radiatorow dawanie 2.9V po dluzszym dzialaniu kompa powodowalo jakies artefakty dziwne w windowsie. Za radiatorki dalem 46 zl, uwazam ze warto bo teraz moge sie cieszyc 200 mhz fsb. Ktos moze powiedziez ze za te 4% placic 46 zl, to glupota, jednak ja jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Ile w komplecie jest tych radiatorkow na DDRy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Dwustronny radiator na ram oraz dwa radiatorki ktore mozna uzyc albo na ramy na grafie albo na jednostronny ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Wiec komplet raditorow na karte i na jedna kostke ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 McBenner co wrzuciles miedzy radiator a pamiec, te magiczne paski? I czy sciagales naklejki na ramach ? Ja narazie zastanawiam sie czy to zamontowac ( leza w pudeleczku ) bo nie wiem czy zostane przy moich elixirach czy kupie cos lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Przykleilem je na te tasme dwustronna, ona jest dobra, tyle ze na poczatku nie pokapowalem sie jak ja zalozyc i troche mi sie zmarszczyla, ale mam nadzieje ze nie ma to wielkiego wplywu na wydajnosc. Dodatkowo dalem te zaczepy i trzyma sie perfekcyjnie. Wydaje mi sie ze jakbys dal tylko na zaczepy to tez byloby nienajgorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Przykleilem je na te tasme dwustronna, ona jest dobra, tyle ze na poczatku nie pokapowalem sie jak ja zalozyc i troche mi sie zmarszczyla, ale mam nadzieje ze nie ma to wielkiego wplywu na wydajnosc. Dodatkowo dalem te zaczepy i trzyma sie perfekcyjnie. Wydaje mi sie ze jakbys dal tylko na zaczepy to tez byloby nienajgorzej. Na kosciach dwustronnych wystarczy dac te zaciski/sprezyny tylko. Tak mialem na Elixirach, teraz na jednostronnych Twinmosach to nie wiem jak je umocowac :? Chyba przykleje po jednej czesci na kazdy RAM i tyle, al z tylu to nie wiem, te na grafe sa za krotkie na calosc. Ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 na 4maxie sa jeszcze takie smieszne male radiatorki na kazda kosc pamieci oddzielnie. 41zl za 8sztuk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Wychodza 2 razy drozej nawet jesli sa wydajniejsze to nie wydaje mi sie zeby bylo warto. Zreszta jak je widzialem w pccoolerze to one sa ciensze niz sie zdaje, moze 4 mm grubosci grzebyka i 2 mm we wglebieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 wiem. te tt tez nie sa tanie. ponad 40zl na jedna kosc. ja na razie nie potrzebuje na szczescie. Reed: jak nowy sprzecik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 http://thermaltake.com/support/memoryMenu.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 wiem. te tt tez nie sa tanie. ponad 40zl na jedna kosc. ja na razie nie potrzebuje na szczescie. Reed: jak nowy sprzecik? Ehhhhh Niby nowy ale tylko RAM i proc, ale mobo stare i doopa nie zabawa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 niby u thermaltake 46 zl za jedna kosc ale mam dodatkowo radiatorki dwa ktore ja przykladowo przykleilem sobie na blok wodny od cpu i chipsetu, moze cos to tam da, zawsze jakis bajer. A u coolermastera musialbym wydac 82 zl i nie mialbym nic gratis a efekt pewnie bylby pododbny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...