Labovsky Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Co ciekawe na angielskiej wersji strony Noiseblockera od listopada 2006 cisza, zaś na niemieckiej 20 grudnia 2007 pojawiła się informacja o nowej rewizji popularnych wentylatorów tej firmy. Na ile się zorientowałem różnice, wbrew pozorom są całkiem spore. W wersji 120mm wirnik wygląda inaczej nie tylko ze względu na zastosowany materiał, ale i kształt. Porównanie specyfikacji wersji XL1 obu rewizji potwierdza - wg producenta Rev.3 pompuje nieco więcej przy tych samych obrotach. Nie przyglądałem się póki co wirnikom mniejszych wersji. O ile specyfikacja wynika również z faktycznych zmian to łożysko chyba też się nieco zmieniło, bowiem deklarowana żywotność została wydłużona do 80 000h. Poza tym obecnie wersja XL2 kręci się z prędkością 1500rpm, a nie jak dotychczas 1400rpm. Sam zestaw opakowany jest teraz w pudełko bardzo podobne do tego znanego z XThermali. Dodawane są też teraz kołki montażowe. Wydłużono też gwarancję z 2 do 3 lat. Dostrzegłem je póki co jedynie w Angela.pl: Noiseblocker X1 Rev.3, Noiseblocker X2 Rev.3, Noiseblocker XE1 Rev.3, Noiseblocker XL1 Rev.3, Noiseblocker XL2 Rev.3. Nie znalazłem jeszcze nowego XE2. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 No nie, kołeczki dali. A wcześniej to śrubek żałowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 No i znowu łożyska ślizgowe, gdyby były na olejowych nie mialyby równych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ogladalem ostatnio w sklepie XL2 Rev 3. Wyglada to calkiem ciekawie, niestety nie znalazlem jeszcze testow ktore by mnie przekonaly do zakupu, glownie jak to sie sprawdza na grubych chlodnicach w stylu Black Ice GT Extreme, ktore wymagaja sporego przewiewu. Jak na razie jestem w fazie poszukiwan odpowiedniego wentylatora do takiej chlodnicy, jako ze to wersja 4x120 a ja chcial bym wiatraczki na 2 strony wolal bym sie upewnic jak to sie sprawdza zanim dokonam powazniejszego zakupu. Na razie przetestowalem Acutake 4x120, Xilence 4x120 i Silverstone 4x120. Acutake sie nie nadaja, a do Xilence i Silverstone potrzebuje lepsiejszego regulatora, na 5v sa za slabe, na 12V za glosne... Jesli regulator nie rozwiaze problemu bede musial zainwestowac w inne wentylatorki, w tej chwili stawial bym na Xthermale, choc nie wykluczam XL2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Skoro piszesz, że chłodnica wymaga dobrego przewiewu to XThermale czy Noiseblockery raczej powinieneś rozpatrywać na końcu. Wieją stosunkowo słabo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Noctua P12 i wszystko jasne ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...