Skocz do zawartości
Labovsky

Noiseblocker Black Silent Rev.3

Rekomendowane odpowiedzi

Co ciekawe na angielskiej wersji strony Noiseblockera od listopada 2006 cisza, zaś na niemieckiej 20 grudnia 2007 pojawiła się informacja o nowej rewizji popularnych wentylatorów tej firmy.

Na ile się zorientowałem różnice, wbrew pozorom są całkiem spore. W wersji 120mm wirnik wygląda inaczej nie tylko ze względu na zastosowany materiał, ale i kształt. Porównanie specyfikacji wersji XL1 obu rewizji potwierdza - wg producenta Rev.3 pompuje nieco więcej przy tych samych obrotach. Nie przyglądałem się póki co wirnikom mniejszych wersji. O ile specyfikacja wynika również z faktycznych zmian to łożysko chyba też się nieco zmieniło, bowiem deklarowana żywotność została wydłużona do 80 000h. Poza tym obecnie wersja XL2 kręci się z prędkością 1500rpm, a nie jak dotychczas 1400rpm.

Sam zestaw opakowany jest teraz w pudełko bardzo podobne do tego znanego z XThermali. Dodawane są też teraz kołki montażowe. Wydłużono też gwarancję z 2 do 3 lat.

Dostrzegłem je póki co jedynie w Angela.pl:

Noiseblocker X1 Rev.3,

Noiseblocker X2 Rev.3,

Noiseblocker XE1 Rev.3,

Noiseblocker XL1 Rev.3,

Noiseblocker XL2 Rev.3.

Nie znalazłem jeszcze nowego XE2.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladalem ostatnio w sklepie XL2 Rev 3. Wyglada to calkiem ciekawie, niestety nie znalazlem jeszcze testow ktore by mnie przekonaly do zakupu, glownie jak to sie sprawdza na grubych chlodnicach w stylu Black Ice GT Extreme, ktore wymagaja sporego przewiewu.

Jak na razie jestem w fazie poszukiwan odpowiedniego wentylatora do takiej chlodnicy, jako ze to wersja 4x120 a ja chcial bym wiatraczki na 2 strony wolal bym sie upewnic jak to sie sprawdza zanim dokonam powazniejszego zakupu. Na razie przetestowalem Acutake 4x120, Xilence 4x120 i Silverstone 4x120. Acutake sie nie nadaja, a do Xilence i Silverstone potrzebuje lepsiejszego regulatora, na 5v sa za slabe, na 12V za glosne...

Jesli regulator nie rozwiaze problemu bede musial zainwestowac w inne wentylatorki, w tej chwili stawial bym na Xthermale, choc nie wykluczam XL2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi