Skocz do zawartości
marminho

Komputer Do 900zł (do Grania)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie chcialbym zlozyc komputer do 900zł. Ze starego zostawiłbym dysk, zasilacz, i obudowe, ew. nagrywarke.

Najbardziej interesuje mnie jaki procesor, najlepiej zeby nadawal sie do O/C.

Edytowane przez marminho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PentiumE 2160

Gigabyte GA-P31 DS3L

Goodram 1GB DDR2 800MHz cl5

Gainward 8800GS 384MB

W apollo.pl wszystko dostępne...

W kwocie 877zł za całość.

Więc na przesyłkę styknie/lekko wyjdzie ponad (parę zł).

A potem dokupić 1GB ram. Bo z 2x 1GB wychodzi 925zł bez przesyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli taki zestaw jak powiedzial serwal4, jakos uda mi sie wycisnac na ramy i przesylke :) a miedzy tymi 8600 a 8800 jest roznica zauwazalna? Aha i do ilu moglbym tak spokojnie krecic tego E2160?

Edytowane przez marminho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli taki zestaw jak powiedzial serwal4, jakos uda mi sie wycisnac na ramy i przesylke :) a miedzy tymi 8600 a 8800 jest roznica zauwazalna? Aha i do ilu moglbym tak spokojnie krecic tego E2160?

W grach 8800gs jest srednio 2x wydajniejsze od 8800gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kiedy beda posty typu: mam 500zl, zlozcie mi komputer do gier ;)

Co to za granie w niskich rozdzielczosciach z detalami na low?

No i jak chce krecic to przydaloby sie dobre chlodzenie, a jesli bierze stara obudowe ... to sami pewnie wiecie.

No i ciekawe jaki ten dysk ze starego kompa jest (i jak stary ten komp) i jaka zasilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne chodziło o 8600GT :)

A post wyżej:

Bez komentarza....

Dobre chłodzenie? PE poleci mu na 2.7-3GHz na boxie bez problemu...

Stara buda? Znajomy ma E8400 i GTS 512MB w starym ATX'ie i komp śmiga w normalnych temp z cpu na 3.6GHz...

Co do dysku i zasiłki - fakt przydałoby się wiedzieć co to jest.

A te granie w niskich rozdziałkach i detalach na low ma się odnosić do Kompa tu "składanego" czy jak ?

Bo faktycznie - PE/2GB ram/88GS pozwoli mu tylko na 800x600 @ low...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1024*768 juz jest niska, jako, ze wiekszosc przesiada sie na LCD-ki co najmniej 22 cale a 1680*1050 swoje wymagania ma.

Poza tym nic nie wiemy o monitorze :/

Ja rozumiem, ze kazdy chcialby za jak najnizsza cene miec jak najlepsza wydajnosc, ale czasami tak sie nie da. A jesli ktos chce sie bawic w granie to tym bardziej powinien to wiedziec. No, ale tez jest granie i GRANIE ;) a nie wiemy na jakim graniu zalezy koledze skladajacemu kompa.

Edytowane przez e-tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec nie jestem jakims GRACZEM, nie zalezy mi aby kazda gra chodzila na max detal, itp. Rozdzialka 1024x768 wystarcza mi calkowicie. Co do zasilacza to cheftec 350W, co do krecenia, to takze powiedzialem spokojnie, nie chcem wyciskac maxa z tego procka. I jesli zakladam temat o komputer do 900 zł to znaczy ze nie mam wiecej, nie wiem w czym przeszkadza to panu e-tomkowi, jesli sa osoby na tym forum ktore potrafia za te pieniadze podac mi ciekawa konfiguracje to znaczy ze mozna za to kupic cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie wydanie takich 900zł na taką konfigurację zaproponowaną przezemnie jest jednym z najbardziej optymalnych rozwiązań.

Na częściach za dużo się nie straci, a do normalnego grania (normalnego - tzn. wg mnie takiego aby móc cieszyć się grą, a nie podniecać się max detalalami w full hd...) w zupełności starczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie wydanie takich 900zł na taką konfigurację zaproponowaną przezemnie jest jednym z najbardziej optymalnych rozwiązań.

Na częściach za dużo się nie straci, a do normalnego grania (normalnego - tzn. wg mnie takiego aby móc cieszyć się grą, a nie podniecać się max detalalami w full hd...) w zupełności starczy...

Doladnie o to mi chodzi :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi