CavV6 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 kupiłe sobie SBka Digital 5.1 no i głośniczki - problem w tym, że nie mogę uaktywnić wyjścia cyfrowego - w niebieskim panelu sterowania jest tylko 2 i 4 głośniki, natomiast podczas instalacji wybierałem 5.1! W czym jest problem? Miałem wcześniej zwykłego Live!'a i grało tak jak teraz - na 4 - i kurdę... Co teraz, co radzicie szanowni panowie specjaliści :?: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Ja razdze zainstalowac od nowa system moze ci sie gryzc ze sterownikami od starej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoVe Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Ja mam live 5.1 i glosnike Creative DT2200 sa to analogi i nie ma szans uruchomic wyjscia cyfrofego. Po wlaczeniu jego mam tylko buczenie w glosnikach. Z tego co widze to masz glosnika Manta MM1500 . Jak by ci to powiedziec za 200zl zapomnij o dziwku cyfrowym. Jak ja kupowalem swoj zestaw to najtanszy zestaw Creativa Digital kosztowaly ok 1500zl bylo to z rok temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Jakbys poszedl na stronke manty i looknol te glosniki to widzialbys ze obsluguja one dzwiek 5.1, a tu wlasnie jest o tym mowa ze kolega nie moze uruchomic tego bo nie ma tej opcji w panelu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Reinstall systemu - pomoze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Po co chcesz uaktywniać wyjście cyfrowe, jeśli (tak się domyślam) masz głośniczki analogowe :?: Być może chodziło Ci raczej o wyjście na kanał centralny... Jeśli właśnie z tym masz problemy, odinstaluj cały soft i sterowniki od karty z poziomu panelu sterowania (dodaj/usuń programy), a następnie pobierz i zainstaluj najświeższe drivery Creativa (zawierają Surround Mikser, AudioHQ i program diagnostyczny): http://pl.europe.creative.com/support/driv...ula.asp?id=1972 (23 MB) dla Windows 2K/XP sterowniki datowane na 10/03/2003 Produkty: SB Live!, SB Live! Platinum, SB Live! Value, SB Live! Player 1024, SB Surround 1024, Sound Blaster Live! Platinum 5.1, Sound Blaster Live! Player 5.1, Sound Blaster Surround 5.1, Sound Blaster Live! 5.1 Digital Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 witam all mam podobny problem może ktoś wie co z tym zrobić .sprawa wyglada tak mam sb5.1+ creative 5300 i za boga mi nie gra centralny próbowałem wszystkiego i nic(gra tylko jak włącze film na dvd) wiem pytanie może nie jest ambitne , ale ...... szlak mnie trafia przez to Pozdrawiam all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Wiec podepnij glosnik centralny/woofer do pomaranczowej koncowki w sb i zmien w sterach na wylaczony spdif. Taka jest teoria:) U mnie po ustawieniu tego (zestaw creative 5300) przy starcie windy komp sie resetowal. 5 razy instalowalem winde zasysalem stery i po podpieciu glosnikow i instalacji driverow restart. Stad moje przypuszczenia ze karty sblive creativa nie sa kompatybilne z glosnikami creativa 8O i innymi 5.1 Moze dziala tylko po puszczeniu cyfrowo na wierze ale nie mialem jak sprawdzic.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoVe Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 witam all mam podobny problem może ktoś wie co z tym zrobić .sprawa wyglada tak mam sb5.1+ creative 5300 i za boga mi nie gra centralny próbowałem wszystkiego i nic(gra tylko jak włącze film na dvd) wiem pytanie może nie jest ambitne , ale ...... szlak mnie trafia przez to Pozdrawiam all w filmach ci gra centralny glosnik bo filmy na dvd sa w tym dzwieku robione, a i coraz wiecej filmow w divx tez juz jest robionych w dzwieku 5.1. Jesli chodzi o gry to gra musi obslugiwac dziwek 5.1 bez tego nigdy ci nie zagra centralny glosnik. Jest mozliwosc uruchomienia centralnego glosnika ale wtedy nie beda ci graly tylne. Sprawdz dokladnie w konfiguracji Live. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 witam all mam podobny problem może ktoś wie co z tym zrobić .sprawa wyglada tak mam sb5.1+ creative 5300 i za boga mi nie gra centralny próbowałem wszystkiego i nic(gra tylko jak włącze film na dvd) wiem pytanie może nie jest ambitne , ale ...... szlak mnie trafia przez to Pozdrawiam all w filmach ci gra centralny glosnik bo filmy na dvd sa w tym dzwieku robione, a i coraz wiecej filmow w divx tez juz jest robionych w dzwieku 5.1. Jesli chodzi o gry to gra musi obslugiwac dziwek 5.1 bez tego nigdy ci nie zagra centralny glosnik. Jest mozliwosc uruchomienia centralnego glosnika ale wtedy nie beda ci graly tylne. Sprawdz dokladnie w konfiguracji Live.Problem już jest rozwiązany, za co bardzo wam THX, zainstalowałem na nowo Windę i najnowsze drivery, wszystko działa OK, na 5.1 :arrow: tylko teraz problem w tym, że "Speaker Test" - wszystko działa, gry i DVD 5.1 - też OK, natomiast w innych gierach i np. Winamp3 nie ma dźwięku z centralnego... W czym teraz problem? Poza tym subwoofer gra znacznie ciszej, nawet jak ustawię głośność na maxa, a centralny podłączony do tego samego gniazda (cyfrowe 3) gra OK, czysto... :( :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...