Ralfik Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Witam mam problem z ISO-8859-2 w javiescript, problem polega na tym iz nie laduje mi wszystkich polskich znakow, nie mam pojecia gdzie zrobilem blad i jaki jezeli ktos mogłby mi pomoc to bede wdzieczny tak to wyglada: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title></title> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <meta http-equiv="expires" content="0"> <meta name="resource-type" content="document"> <meta name="distribution" content="global"> <meta name="robots" content="index, follow"> <meta name="revisit-after" content="1 days"> <meta name="rating" content="general"> <link rel="stylesheet" href="res/main.css"> <script type="text/javascript" src="res/settings.js"></script> <script type="text/javascript" src="res/arrays.js"></script> <script type="text/javascript" src="res/engine.js"></script> </head> lecz efektu nie ma i w dalszym ciagu mam wielkie braki w polskich znakach. Dla uzasadnienia powiem to iz jestem poczatkujacym w JS i nie mam w sumie pojecia na temat programowania. bede wdzieczny za pomoc Edytowane 29 Marca 2008 przez Ralfik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Bo zapisałes pliki JS w innym kodowaniu? Poza tym ISO juz się praktycznie nie uzywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 A zmień kodowanie na UTF-8 a jak to nie pomoze bee musiał zreknać w te skrypty res/settings.js res/arrays.js res/engine.js Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 zasada jest prosta.. najlepiej każdy plik jaki wchodzi w skład strony zapisywać w takim kodowaniu jakie podane jest w hederze htmla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...