Skocz do zawartości
Grinch

Płytka SDR & DDR, która ?

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tej płycie: ASRock K7VT2 ona musi obsługiwać SDR i DDR. Kuzyn chce sobie wymienic ale niestety nie namowie go na zmiane SDR'ów na DDR'y. WIec pozostaje taka opcja. Zastanawiam sie nad ECS K7S5AL no ale chyba jej parametry są o wiele gorsze. A moze znacie jakies inne fajne płytki na SDR i DDR

PS. ten ASRock i ECS pojdzie chyba z SDR'ami i 1,7+ 0,13 ?? W sumie tego neiwiem, a technologia SDR jest mi mało znana :lol:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee a czemu ten twój kuzyn nie chce płyty na ddr'ach przecież teraz ddr'y są tanie jak barszcz, w sumie to może sprzedać te sdry (są drogie w stosunku do ddr'ów) i kupić ddry i porządną płyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tej płycie: ASRock K7VT2 ona musi obsługiwać SDR i DDR. Kuzyn chce sobie wymienic ale niestety nie namowie go na zmiane SDR'ów na DDR'y. WIec pozostaje taka opcja. Zastanawiam sie nad ECS K7S5AL no ale chyba jej parametry są o wiele gorsze. A moze znacie jakies inne fajne płytki na SDR i DDR

PS. ten ASRock i ECS pojdzie chyba z SDR'ami i 1,7+ 0,13 ?? W sumie tego neiwiem, a technologia SDR jest mi mało znana  :lol:  

Pozdro

Czyt, mój opis pod spodem, sam mam ECS K7S5AL na SDRah i nie narzekam mam bios tylko zminiony na nieoficjalny mianowicie cheepoBios, dzieki ktoremu moge z mojego 1,7 zrobic 2,0 ale ostrzegam ze wyżej nie pójdzie bo płyta daje mu napięcie tylko1,58 V,, aaa i najwazniejsze jakbys chcia lkiedys przejsc na DDR'y 333 to jest taka mozliwosc, oczywiscie dzieki temu biosowi. pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namów go zeby zmienił na DDR'y bo za jakiś rok moze 2 lata SDR'y będą czymś tak archaicznym jak EDO Ram.

Sorry literówka wcześniej była (kurde jak się tak czyta te wszystkie posty to tylko o tch SDR'ach myslałem :D sorry raz jeszcze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety ne namowie, on teraz robi przebudowe kompa :) ale na ramy niechce wydac kasiory. Zrobiłem mu taki zestawik, chyba dobrze  :?:  R9000pro, 1,7+ 0,13 no i jakies mobo.

R9000PRO??? jaja se robisz???, albo inaczej ja mam R9000PRO 128MB DVI VIVO i inne duperszwance ale naprawde jak szukasz czegos taniego to lepiej radka 9100 mu kup, (różnica wydajności jest srednia na kozysc 9100, a w cenie dosc znaczna wiec polecam 9100)co do płyty ECS powinien wystarczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli juz tak sie uparl na sdry to ja proponuje Shuttle AK32 skladalem kompa na tej plytce sprawdzone i bardzo przyjemne mobo coprawda nie pokrecisz se na niej no ale na ktorej z wymienionych pokrecisz :D tutaj jestes troche ograniczony ale napewno nie w takim stopniu jak na ECSie :D

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadalem takiego Asrocka.Mialem go cale 2 dni i oddalem.

Tez wyszlem z zalorzenia ze zostawie swoja kostke 512sdram.

Plyte dostalem ,poskladalem (tez A1700xp) i kupa.Nie startuje.Dodam tylko ,ze wtedy ddry nie zaliczyly takiego spadku cenowego jak teraz.

Pamiec w drugiej plycie na kt133 chodzi az milo.Kupilem 256 ddramow placac 280zl(teraz za to 512 :) wkladam i [gluteus maximus] to samo.Mysle plyta uszkodzona :( wkladam kosc 64mb sdram pc 100..myk i startuje ..winda sie instaluje itd.Pisze list do sklepu ,ze taki i taki problem...

dostaje odpowiedz mniej wiecej taka...plyta slabo radzi sobie z tanimi (noname)pamieciami!.Hmm to ja kupuje plyte za 230pln zeby dokupic do niej drogie kingstony czy tym podobne.Mija sie to z celem.

Dobrze ze sprzedawca okazal sie przychylny i wymienil na Microstara z doplata.

to tak wygladala moja przygoda z K7vt2...moze taki egzeplarz.ale plyta mnie nie zachwycila

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie dziwie sie temu komus ze nie chce przesiasc sie na DDRy teraz SDRamy moze sprzedac za niezla sumke dorzucic pare groszy (doslownie!!!) i kupic DDR i jakas plytke na np.: KT333 za 350 pln co z tego ze teraz kupic na 266 jak za pare miechow plyta bedzie (jesli juz nie jest) przestarzala i nic sie juz do niej nowego nie wlozy (czyt. nie wlozysz bartona) wiec moje zdanie jest takie lepiej teraz doplacic i kupic cos porzadniejszego niz za miesiac, dwa znow przebierac uszami i pluc sobie w brode ze cza bylo kupic lepsze mobo i DDRy no ale wybor nalezy do ciebie :D

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety ne namowie, on teraz robi przebudowe kompa :) ale na ramy niechce wydac kasiory. Zrobiłem mu taki zestawik, chyba dobrze  :?:  R9000pro, 1,7+ 0,13 no i jakies mobo.

R9000PRO??? jaja se robisz???, albo inaczej ja mam R9000PRO 128MB DVI VIVO i inne <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ale naprawde jak szukasz czegos taniego to lepiej radka 9100 mu kup, (różnica wydajności jest srednia na kozysc 9100, a w cenie dosc znaczna wiec polecam 9100)co do płyty ECS powinien wystarczyc
Wiem ze 9100 jest lepsze, tylko ze kurna w tym zakichanym 3miescie trudno jest spotkac 9100 64MB :/ same L są :(

UPDATE: 8O znalazłem :) ale neiwiem czy sie zgodzi wybulic sie 50zł więcej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedalem chyba ze 20 takich plytek i zachowuja sie naprawde ok

Krecilem na niej bez problemy AXP 1700+. Tylko raz mialem z ta plytka kwas nie chciala chodzic z Athlonem 1700 wlozylem 1800 i zadzialalo

Plytka kosztuje grosze ma USB 2.0 i Lan walic ten kontroler ATA 133 bo to i tak nie dziala. Jest stabilna i warta uwagi pomijajac ze te plytki sa robione w fabryce Asusa (nawet trzcionke maja Asusa).

AK32A tez sa spoko ale sypia im sie kontrolery USB na plycie i ogolnie bywaja niestabilne i czesto wracaja do Action. ECSa nie bierz bo ten model to wyjatkowy szrot

Pozdrawiam Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Sprzedalem chyba ze 20 takich plytek i zachowuja sie naprawde ok

Krecilem na niej bez problemy AXP 1700+. Tylko raz mialem z ta plytka kwas nie chciala chodzic z Athlonem 1700 wlozylem 1800 i zadzialalo

Plytka kosztuje grosze ma USB 2.0 i Lan walic ten kontroler ATA 133 bo to i tak nie dziala. Jest stabilna i warta uwagi pomijajac ze te plytki sa robione w fabryce Asusa (nawet trzcionke maja Asusa).  

AK32A tez sa spoko ale sypia im sie kontrolery USB na plycie i ogolnie bywaja niestabilne i czesto wracaja do Action. ECSa nie bierz bo ten model to wyjatkowy szrot

Pozdrawiam Krzysiek

Oy chyba vespereq się obrazi 8)

Polecam 2 płyty

GA 7VA+ - wmiare tania dobra i stabilna

EPOX 8RDA+ - średnio droga i jest wyczadzista :D

Tylko musiałbyś zmienić SDR'y na DDR'y :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwage że za DDR wymieniająć z SDR dał by coś między 10-30 zł to się mu dziwie może źle mu tłumaczysz ?? a co do płyty to wszystkie tu wymienione na forum są ok. Odnosze wrażenie że on i tak nie będzie kręcił proca wieć ECS wystarczy. Ja mam i chwale sobie. Ale teraz jak bym kupował to tylko płytke na DDR i pewnie też z ECS. Płyty na SDR+DDR są już w tej chwili przestarzałe i nie ma sensu kupowanie tych mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaproś kuzyna do Siebie jak masz net i pokasz mu ile osub chce żęby kupiłDDR'y.Idiotyzmem uważam zmieniać podstawową konfiguracje kompa czyli proca, mobo, grafe i zostawiać SDR'y.Co to ma być?Do d.u.p.y z takim interesem!Kupuj ddry i wszystko na temat.A co do mobo to polecam nie zbyt drogiego już gigabyte 7vax :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przeciez koles wyraznie chce plytke na to i na to, moze poprostu nie ma kasy? Spoko ja rozumiem ze mozna o<span style="color:red;">[ciach!]</span>lic pamieci komus znajomemu ale jak przyjdzie na gielde nikt mu nie wymieni Dimmow na DDRy no chyba ze wystawi fakture albo beda to BXowe 256. Wiem cos o tym bo handluje na WGE za dostanie za 2 x 128 40zł i bedzie musial dolozyc 100 do tego interesu. A moze on poprostu nie poczebuje wymaksowanego sprzetu? Styka mu Win98 i OpenOffice ? Nie podnieca sie podkreceniem swojego AXP o kolejne 3 MHz?

Dajcie czlowiekowi kupic sobie to co chcial kupic

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj jestes troche ograniczony ale napewno nie w takim stopniu jak na ECSie :D

wypraszam sobie z 1,7 zrobilem 2,0 wiec to chyba niezle??

heh na ECSie tez podkrecisz 1700+ na 2000+ (150/150) mowilem o bardziej hardcore'owym :D kreceniu

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj jestes troche ograniczony ale napewno nie w takim stopniu jak na ECSie :D

wypraszam sobie z 1,7 zrobilem 2,0 wiec to chyba niezle??

heh na ECSie tez podkrecisz 1700+ na 2000+ (150/150) mowilem o bardziej hardcore'owym :D kreceniu

pozdrav

Lagier

Jeśli ma się Volcano 7+ i takiego Athlona to grzechem jest niepodkręcanie go na 2Ghz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shuttle AK32 skladalem kompa na tej plytce sprawdzone i bardzo przyjemne mobo coprawda nie pokrecisz se na niej no ale na ktorej z wymienionych pokrecisz :D

Hmmmmmm niby czemu nie podkręci? 8O Regulacja mnożnika z biosu jest, FSB na niej 154 mhz na duronie 600 osiągnąłem więc w czym problem? No chyba, że dla kogoś oc zaczyna się od 166mhz FSB :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...