pebe2006 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 czy jest jakis sposob zeby kupujac w sklepie ktory sprzedaje i nowe i uzywane czesci, stwierdzic ze dana plyta glowna jest na bank nowa i nigdy nie byla uzywana? czyli jak uchronic sie przed sprzedawcami ktorzy sprzedaja uzywane jako nowe? sa jakies czesci mobo po ktorych mozna to rozroznic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 A po co Ci taka wiedza?? Dostajesz pełną gwarancję więc czym się martwić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) A po co Ci taka wiedza?? Dostajesz pełną gwarancję więc czym się martwić??LOL. Wejdz sobie w temat o nieuczciwych firmach , zobacz post o komputroniku i DFI. Koles kupil mobasa jako nowego , dostal uzwke i to chamska. Skoro uzywka to i moze serwisowka , skoro serwisowka to moze nie za cene nowej , a 2x mniejsza itd :> Autor - po prostu sprawdzasz czy nie jest zakurzona , czy nie ma nadpalen , czy soket jest czysty , oraz to czy na miejscach gdzie sa sruby nie ma sladow od srubek. Czsami po laminacie widac , ze byla uzywana , zobacz do tego miejsca przy sokecie. Na LGA masz kolki badz sruby wiec zauwazysz czy bylo tam cos wpinane , na AM2 masz koszyk wiec tez po nim zobaczysz montowaz. Edytowane 31 Marca 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 a co jesli sklep wgrywa do płyt najnowszy bios?Ja osobiscie robie tak w wiekszosci płyt które przechodza przez moje ręce gdyż po prostu nie mam później zamiaru wysłuchiwać, że sprzedałem komuś niedziałającą płytę. Co do Komputronika - faktycznie bardzo źle postąpili bo uwaloną mobo faktycznie mogli odesłać na serwis a nie kombinować dla paru groszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebe2006 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Kupilem i jest wszystko ok:) w ktore sloty wlozyc 2 kosci ramu zeby byl dual? sa 2 zolte i 2 niebieskie (foto http://www.pcstats.com/articleimages/20071...0GM2MA_full.jpg ) a po drugie czy przed instalacja windowsow powinienem wgrac najnowszy bios? a jesli tak to jak to sie robi? mobo foxconn A690GM2MA-RS2H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Np tak: http://img186.imageshack.us/img186/731/beztytuuou6.png :) Nie musisz nowszego biosa wgywać bo i po co.Jeśli bedziesz miał taką potrzebe to po wgraniu win sobie to zrobisz Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebe2006 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 a widzisz, wiec jednak w dwa rozne kolory, bo czytalem gdzies ze w te same. a nie ma znaczenia czy w sloty 1/3 czy w 2/4? czyli czy zaczac od lewej czy od prawej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Bez róznicy wsadzasz albo w 1/3 albo w 2/4:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebe2006 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Bez róznicy wsadzasz albo w 1/3 albo w 2/4:) no nie wiem, podobno wlasnie w te same kolory. zreszta tak na logike po cos te kolory sa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Też masz problem, wsadź jak Ci wygodniej, a jak nie będą działały jako dual to zmienisz i juz. To jest chwilka i nie wymaga wielkiego wkładu pracy ;) I nie zawsze dual jest na tych samych kolorach, zresztą w instrukcji będzie napisane, od tego ona jest. Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebe2006 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 nie ma w instrukcji bo dolaczyli tylko quick installation, taki swistek, na stronie producenta jest to samo do sciagniecia. ale poprobuje. narazie jeszcze instaluje wszystko w obudowie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 lol ? jak mogli nie dać instrukcji ? to mi nie wygląda na nową płytę :| Ja do swojego Abita dostałem instrukcję , 4 kabelki sata , taśmy itd. więc nie wiem jak to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 moze tzw oem, czyli powyciągane z gotowych zestawów, ale to i tak powinna być instrukcja... Dostałeś coś jeszcze do tej mobo?? Bo jeśli nie to raczej nówka to nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebe2006 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 jest to nowka, nie oem tylko box, jest plyta, srobki, przejsciowki, tasmy, quick guide. foxconn nie ma manuala takze na stronie wiec nie ma co sie dziwic ze nie ma go w pudelku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...