Sulaco Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 eeee popraw linka ;) juz ;) btw: dla zainteresowanych obnizeniem temp. sugeruje zmiane napiecia w trybie "extra" - z 1,18V na 1,12 lub nawet 1,06, z tym, ze trzeba sie liczyc z zmniejszeniem OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baris Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam wszystkich :) Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem karty gtx 260 i chciałem zamontować na niej jakieś sensowne chłodzenie (ciche) jednak przeszukując oferty różnych sklepów znalazłem tylko jedną możliwą opcję - blok wodny Zalmana za prawie 400zł!! na dodatek miły pan ze sklepu pocieszył mnie że producenci zaprzestali projektować chłodzenia do tych kart!! Czy istnieje w ogóle jakaś opcja wymiany chłodzenia do tej karty??, a może wystarczy chłodzić sam procek a na pamięci dać radiatorki?? tylko jaki blok do tego procka będzie pasować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Po co zmieniać ? Przecież jest w miarę ciche i jest płynna regulacja obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baris Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 No to chyba ja jestem maniakiem ciszy :) , jak zapuściłem crysisa to słychać wentylator już było całkiem wyraźnie. Próbowałem ręcznie ustawić obroty na stałym w miarę cichym poziomie ale procek zaczął niebezpiecznie przekraczać 80 stopni... Jeśli nie ma możliwości wymiany chłodzenia (tzn oprócz bloku za chorą cenę 400 zł) to będę musiał się przyzwyczaić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ceny w dol :wink: 280'tka w okolicach 1k, a 260'tka za 700zl :) http://www.overclockers.co.uk/showproduct....s)%20-%20Retail http://www.overclockers.co.uk/showproduct....s)%20-%20Retail Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 To sie nazywa wplyw konkurencji. A korzystaja na tym tylko uzytkownicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 tylko czemu u nas takich cen nie ma ech szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) nowsza rewizja plyty i po problemie, ale co z tymi którzy juz kupili? pozatym ta jedna o ktorej mowisz to pewnie Jack-in-Black, jak chcesz zapytaj go czy ma nowsza rewizje bo jak ma stara to bankowo wsadził w czarny slot x8(choc tez jest w 2.0) a takie cos nie bardzo mi odpowiada, tez go pytałem o to co napisał: [/qoute] A ja można poznać tą nową rewizję płyty? Bo cholera kupowałem dwa dni temu płytę i GeForce GTX 260 no i mam ten sam problem. Karta co prawda siedzi w slocie dość stabilnie, ale na pewno nie wchodzi do końća. Nie próbowałem jeszcze podłączać, więc nie wiem, czy będzie działać, ale i tak to wszystko takie mało stabilne się zrobiło (chociaż śledź i tak udało mi się przykręcić - specjalnie bez użycia siły, więc wszystko się trzyma). Jeżeli nie będzie działać, to myślę, żeby kartę zamontować w czarnym slocie, ale to jest podobno wolniejsze. Płyta bez tych problemów byłaby idealna (kupowałem przez internet, więc teoretycznie mogę jeszcze oddać). Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez andrew9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 nowsza rewizja plyty i po problemie, ale co z tymi którzy juz kupili? pozatym ta jedna o ktorej mowisz to pewnie Jack-in-Black, jak chcesz zapytaj go czy ma nowsza rewizje bo jak ma stara to bankowo wsadził w czarny slot x8(choc tez jest w 2.0) a takie cos nie bardzo mi odpowiada, tez go pytałem o to co napisał: A ja można poznać tą nową rewizję płyty? Bo cholera kupowałem dwa dni temu płytę i GeForce GTX 260 no i mam ten sam problem. Karta co prawda siedzi w slocie dość stabilnie, ale na pewno nie wchodzi do końća. Nie próbowałem jeszcze podłączać, więc nie wiem, czy będzie działać, ale i tak to wszystko takie mało stabilne się zrobiło (chociaż śledź i tak udało mi się przykręcić - specjalnie bez użycia siły, więc wszystko się trzyma). Jeżeli nie będzie działać, to myślę, żeby kartę zamontować w czarnym slocie, ale to jest podobno wolniejsze. Płyta bez tych problemów byłaby idealna (kupowałem przez internet, więc teoretycznie mogę jeszcze oddać). łoj..to nie zbyt dobrze jak na maxa przykrecałes sledzia, mozna poturbowac te kondy, w sumie jesli karta chodzi to nie ma sie co przejmowac, w temacie o P5QDeluxe napisałes ze karta Ci weszła ale nie dokonca, po zdjeciu tak sobie mysle ze jesli nie wystaja zadne koncówki z wescia PCI-x na płytce PCB od grafiki poza socket Pci-x to chyba wszytkie siedza wystarczajaco gleboko w gniezdzie, ale osobiscie nie radził bym dokrecac sledzia, natomioast jesli chodzi o czarne sloty to beda chodzic tylko x8, niestety jest wolniej,zeby wiedziec ile dokładnie trzeba by sprawdzic, ja chyba sie wstrzymam z kupnem liczac tak jak Marcin ze w nizszym procesie wyeliminuja przy okazji ten badziew, a jak nie wytrzymam to poprostu to odpiłuje liczac sie z utrata gwary... trudno co zrobic no chyba ze bedzie działac bez dociskania, sprawdz czy bez dokrecania na maxa karta działa bardzo jestem ciekawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ja widziałem w Sferis 260'tke za 650 zł a 280'tke za 700-800 (nie pamiętam ile dokładnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) netto chyba... i nawet to będzie mało Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez m@rcinpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 witam. dawno mnie tu nie było i mam pytanie: nie gram ostatnio zbyt wiele na PC ale kumpel wraca z USA i coś może przywieźć. Sprzedałem w miarę dobrze 8800GTS 640 (jak coś była warta) i teraz sprzedam drugą. Kupiłbym coś wydajnego, co uciągnie wszystko w 19x12. Docelowo pewnie rozbuduje do SLI. Czy w takim razie brać 280 czy GX2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Jak myślisz o późniejszej rozbudowie (nawet jakbyś nie myślał) to 280'tka, bo GX2 i rozbudowa? Quad SLI to jest taki marketingowy żart ze strony nV :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 thx za szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Wyszły nowe stery pod g280 177.83 i stery Physix 08.08.1. Wiecej guru3d.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Wyszły nowe stery pod g280 177.83 i stery Physix 08.08.1. Wiecej guru3d.com177.83 zawierają już w sobie Physix w wersji 08.08.01. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Co do tych sterów z fizyką, to nV ma jeszcze sporo roboty :wink: Zainstalowałem poprzednie bodajże 177.79 i w GRAW2 śmiech na sali, z włączoną fizyką 20-30fps z wyłączoną ok 30-40fps, a na sterach 175.80 (oczywiście nie obsługujących fizyki) jakieś 70-80fps :blink: Może kolejne stery robią "cuda", ale jakoś nie chce mi się wierzyć :wink: pzdr Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Czy ktos z Was odzyskiwal juz kase za karty? Ja probuje odzyskac kase z EVGA zdazylem na ostatni dzien. Scan faktury z komputronika i upload i oto na nastepny dzien dostaje : Wyglada na to, ze lykneli :) Czekam na dalsze instrukcje Po wymianie paru maili z EVGA otrzymalem odpowiedz : No to sie zapytalem jak moge odzyskac kase, no i czekam, ale musze isc spac, bo jutro do roboty :) Wyglada na to, ze juz zaczeli wysylac kase...ciekaw jestem kiedy dostane maila z track id...na stronce mozna sprawdzic status LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 no i ceny znow spadly 260 = 200 euro 280 = 320 euro cena 260tki juz naprawde przyjazna dla kupujacego moze jednak zrezygnuje z zakupu radka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ja juz zrezygnowalem i zamowilem 260 :D petrumi za ile pogoniles 8800GTS 640? :) jakie stery polecicie do 260? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) no i ceny znow spadly 260 = 200 euro 280 = 320 euro cena 260tki juz naprawde przyjazna dla kupujacego moze jednak zrezygnuje z zakupu radka :rolleyes: Tylko kiedy te ceny dotrą do Polski. Tak sobie czekam i doczekać się nie mogę. Taka 260 narazie starczy do 1440x900. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Mam pytanko czy wiadomo kiedy beda w sprzedazy 260/280 55nm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Podobno w wrześniu mają się pojawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Podobno w wrześniu mają się pojawić. Blizej nic nie wiadomo ? Bo nie wiem czy na co sie cholera zdecydowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Z tego newsa wynika że koło drugiej połowy września. http://pcarena.pl/page/84205/Chip-GT200b-n...ze-do-premiery/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Blizej nic nie wiadomo ? Bo nie wiem czy na co sie cholera zdecydowac.witaj w klubie ;) trzeba poczekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 I nie wy jedni dwaj :P Ja poczekam do świąt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) Panowie czy wynik 14,1k w 3DMark06 to niezbyt mało jak na EVGA GTX 280 + E8400 oba bez OC, czy wszystko w normie ? bo zastanawiam sie czy coś nie ogranicza karty, może PCI-E 1.0 na mobo, albo pozostalosci po starych sterkach Czy macie tez takie dziwne piski wydobywające sie z karty ? wiem ze to jest norma bo poprzednia karta 8800gtx tez mi popiskiwala ale znacznie ciszej, tutaj jak nawet włączę film to słychać delikatny świst. Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ja na 9600 GT mam 13.5k a 8500 na 4 ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) no to chyba spowalnia u mnie procek :) z testów np na Fraz.pl widze ze C2D@3600Mhz + ZOTAC GTX 280 AMP! robi w 3DMark06 16k, czyli chyba wszystko w normie u mnie bo proc ma niższy zegar i ten Zotac AMP ma wyzsze takty od standardowego GTX-a. Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...