aniafree1 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 witam wszystkich serdecznie planuje rozbudować komputer o taki sprzęt: Płyta główna-Gigabyte GA-P31-DS3L Procesor- Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz Pamięć- GoodRam DDR2 2 x 1GB 800MHz CL5 Karta graficzna- GeForce 8600 GT Palit 256MB HDTV & DVI Zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0 PFC nie jestem pewna czy będzie wszystko oki stąd moje pytanko do was mój braciszek, cóż chciałby pograć w najnowsze tytuły typu assassin's creed itp, nie na max detalach oczywiście ale by płynnie chodziło. mam małe zastrzerzenie do zasilacza nie wiem czy 350 wystarczy jak myslicie ? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Wszystko dobrze wybrałaś. Co ja bym tutaj zmienił żeby było lepsze: Grafa: GF 8600 GT Sonic + (ma wyższe taktowania niż zwykły Sonic) , lub jeśli jesteś w stanie wydać więcej to Palit Geforce 9600GT są juz od 450 zł Pod tą konfigurację 400W zasilacz dobrej firmy powinien być wystarczający proponuję : 1.Amacrox Warrior AX450-PNF http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax450pnf-p-1027.html 2.Corsair CMPSU-450VXEU 450W http://zenfist.pl/corsair-cmpsu450vxeu-450w-p-1654.html 3.Chieftec GPS-450AA-101A http://zenfist.pl/chieftec-gps450aa101a-p-156.html CENY Jeśli miał bym wybierać wziąłbym opcję 3 myślę że Chieftec będzie odpowiedni jakościowo i cenowo do Twojego komputera. Pozdrawiam Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 mam małe zastrzerzenie do zasilacza nie wiem czy 350 wystarczy jak myslicie ? Starczy z palcem w d... ;) Zestaw ok. Bez zastrzeżeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zestaw OK. A co do zasilacza, to ew. możesz jakiegoś Chieftecka wziąć. A grafikę jak wyżej co najmniej 8600gt Sonic+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 bardzo dobry zestaw za nie duze pieniadze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Bardzo dobry zestaw mógłyś imo zmienic grafe na Sonic+ :) Zasilacz styknie,bedzie miał jeszcze sporo zapasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 dzięki za zainteresowanie mam jeszcze dwa małe pytanka: 1. dot. sprzętu czy w takiej konfiguracji będzie potrzebne jakieś dodatkowe chłodzenie, czy nie będzie się przegrzewał (np. karta graf) podczas chociażby gry? 2. dot. systemu- mam Windowsa XP wersję OEM w związku z tym żze wymieniam płytę gł. to zapewne będę musiała tel. powiadomić o tym microsoft, ale nie wiem jak będzie to wyglądało- czy będę musiała na nowo zainstalować system i czy sformatować cały dysk czy wystarczy tylko patrycję systemową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 1. Nie potrzeba żadnego dodatkowego chłodzenia. Ew. jakiś wiatraczek w obudowie. 2. Trzeba sformatować przynajmniej partycję systemową i tą, gdzie są wgrane programy i gry. A co do systemu, to może on się wgrać bez problemu. Teraz coś pozmieniali i chociaż niektórzy choć wymienili już komputer dwa razy, to nie musieli dzwonić nawet ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiltel Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Mam prawie identyczny zestaw a zasilacz posiadam tego Amacroxa co podał kolega boxer. Wszystko działa bez problemowo więc polecam tą zasiłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zeby plynnie pograc w nowsze tytuly typu AC, konieczne bedzie krecenie procesora i karty graf. Zasilacz da radę. Kartę, tak jak radzili poprzednicy, zamien na wersje palit 8600gt sonic+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zeby plynnie pograc w nowsze tytuly typu AC, konieczne bedzie krecenie procesora i karty graf. Zasilacz da radę. Kartę, tak jak radzili poprzednicy, zamien na wersje palit 8600gt sonic+. kartę wybiorę sonic+, ale odnośnie procka tzn. że bez podkręcania nawet na low płynnie nie pójdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 kartę wybiorę sonic+, ale odnośnie procka tzn. że bez podkręcania nawet na low płynnie nie pójdzie?Zmienisz szyne na 266 dzielnik na 3 i możesz we wszystko śmigać bo proc będzie mieć 2,4GHz. I co to za zabawa by na low grać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zmienisz szyne na 266 dzielnik na 3 i możesz we wszystko śmigać bo proc będzie mieć 2,4GHz. Oki jak wiem wiążę się to z utratą gwarancji, ale cóż. szynę i dzielnik- więc nie wygląda na dużo pracy. jedyne w czym się orientuje to to że "podkręca" się go w BIOSie. moje pytanko wg w/w płyty głównej gdzie to trzeba zrobić. i jeszcze ja tu podałam cały zestawik a jak to wpłynie na np. pamięć czy k. graficzną- mam na myśli czy wszystko będzie ze sobą zgrane. i oczywiście zasilacz. dzięki za zainteresowanie pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Oki jak wiem wiążę się to z utratą gwarancjiKto Ci takie głupoty nawciskał??!! Nie tracisz gwarancji!!!! Co do OC to bierzesz pierwszy lepszy poradnik albo napisz do mnie na gg to Ci z grubsza wyjaśnie. ;) Na grafike i RAM wpłynie to akurat dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Kto Ci takie głupoty nawciskał??!! Nie tracisz gwarancji!!!! Co do OC to bierzesz pierwszy lepszy poradnik albo napisz do mnie na gg to Ci z grubsza wyjaśnie. ;) Na grafike i RAM wpłynie to akurat dobrze. oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...