max340 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) Musze zamówić jakiś sobie monitorek w poniedziałek mój się zrypał z Internetu najlepiej wiadomo ceny tanie mam na to gdzieś 1300 zł do wydania głownie będzie do gierek i filmów aha moniora zbyt często nie zmieniam wiec na pare latek grafe juz sobie zmieniłem z 8600 gt na 9600 gt wiec tak w miarę powina sobie z nowym monitorkiem radzic no i najlepiej aby i monitor w mniejszych rozdzielczościach sobie ładnie dawał rade a nie tylko w 1680x1050. Na razie stanełem na tych 4 monitorach głownie mi chodzi o wydajność i opłacalność i ceny jakie na razie widzicie te co na dole z dostawa już do domu wiec co polecacie ? Monitor LCD 22 Gateway 2185W 1199 zł - loteria wiem ( ryzykować i czy się spisze w grach ) lepsza matryca LG LCD 22" Flatron L227WT-PF 1150 zł HP Pavilion W2207H 1040 zł Samsung SM 2232BW 920 zł A może Lenovo L220x a to już trochę drożej opłaca się dokładać hm? I może ktos cos o nim więcej napisać hm? Czekam na jakieś rady w co się teraz opłaca zainwestować Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez max340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Co tach cicho nikt nic nie może doradzić trudny wybór hm? Ma ktos może monitor Lenovo L220x już fajna matryca tylko rozdzielczość wyjebista już w wielu grach mój 9600gt nie poradzi sobie a jak w mniejszych ten monitor się sprawuje ktos wie ma ktos z forum bo już bym i dal te nawet 1450 zł Albo już po kosztach iść i wydąć na Samsung 22" LCD SM 2232BW na niego przeliczając już z dostawa do domu 914 zł albo dopłacać już do lepszej matrycy kasy mam ale nie chce za duzo stacic wydajnosc ekonomia sie liczy wiec Radzic :smile: ps a moze jakis inny wchodz w gre hm? Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez max340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Z tych brałbym albo HP albo Samsunga, mam tego Samsunga tylko mniejszego 20'' 2032BW i jestem bardzo zadowolony, ładne kolorki, nic nie smuży, bardzo dobre kąty w poziomie. Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ja bym kupił Lenovo na PVA - ale skalowanie czcionek raczej będzie konieczne. Niższe rozdzielczości powinny lepiej wyglądać dzięki większej ilości pikseli. Nie wiem jak na tym Lenovo z overdrive - jeśli nie ma przebicia to może być ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 No wlasnie Samsung kosztuje teraz z dostawa do domu 914 zł wiec nie jest zle jak za ta cene tak sadze a Lenovo na PVA wiadomo lepsza matryca to na + kurde strasznie duża rozdzielczość nominalna 1920x1200! Nawet moja nowa karta graficzna nie dala by rady w większości gierek :( a nie wiem jak z mniejszymi rozdzielczościami ten monitor se radzi nigdzie testu jakiegoś nie można wyszukać ale raczej najlepiej monitor by se radził Kyle w tej dużej niż w tej mniejszej Malo kto go ma z forum aby cos zasięgnąć rady no i ba minus to już niezła dopłata 559 zł to już sporo jak cos do tego np. Samsunga ale jak bym cos konkret wiedział o nim to do akceptowania wiadomo za S-PVA trzeba zapłacić za jakąś jakoś a czy jest tyle warte i jak inne parametry smużenie , jak się spisuje w mniejszej rozdzielczości itp. a tu zonk i jeszcze mieszkam na takim zadupiu ze nie mogę innych modeli tak sobie na miejscu jak mam czas po pracy poprzeglądać i po testować w sklepie :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ja miałem podobny problem ale ostatecznie zdecydowałem się na 2232bw, 226bw i W2207H. W sklepach niestety wszystkie samsungi były na CMO więc zosłał HP na matrycy LG i taki kupiłem. Jestem zadowolony a szyba mi nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) ale ponoć juz w tym Samsung 22" LCD SM 2232BW nie ma loterii jak było z monitorkami 226bw czy to była matryca A czy S wszystkie sa na matrycy Samsunga tak czy się właśnie mylę może ktoś mi cos powiedzieć jaka prawda bo ronze wersje sa na internecie hm? A może ktos cos wie o jakimś monitorku co wyjdzie na dniach do polskich sklepów i ze warto poczekać ale nie długo jadę na padle :(np SyncMaster 2253BW itp. Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez max340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 ale ponoć juz w tym Samsung 22" LCD SM 2232BW nie ma loterii jak było z monitorkami 226bw czy to była matryca A czy S wszystkie sa na matrycy SamsungaJa nie chciałem ryzykować bo na kilku stronach piszą że w 2232bw jest w dlaszym ciągu loteria matrycowa, np: http://www.behardware.com/articles/689-10/...e-3rd-wave.html Porównanie między różnymi matrycami w modelu 226bw: http://www.behardware.com/articles/673-1/s...er-226bw-c.html Jak sprawdzałem w sklepach to wszystkie były na CMO jedynie 24" miał samsunga ale dla mnie był za duży więc kupiłem HP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 No naprawdę kupowanie monitora teraz to tragedia mając kasę aby za dużo nie przepłacić po prostu brak porównania i testów wogle monitorów jakie sa na rynku w tym roku parodia tyle stron a żadnych konkretnych testów modeli i jak z matrycami i już mnie wk…. Samsung z tymi matrycami nic nigdy nie wiadomo itp. a testy kart graficznych, prock itp. pełno jest tego a monitor się kupuje na dłużej raczej i zero testów :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...