Skocz do zawartości
janekwisniewskipadl

Buda Do 250zl.. Mala Rewolucja Cen W Zwiazku Z Czym Chcialbym Zadac Kilka Pytan :)

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm porzadna buda do 250zl, CM Centurion 534.. Do 300zl CM Dominator 690.. to teraz poszperajmy troche na skapiec.pl i co mamy? Otoz mamy Centurion bez wiatraczko czyli light za 160zl, po co wiatraki? I tak sami wymieniamy ;).. pomyslalem sobie.. moze ostatni hit 590 bedzie tania.. patrze 260zl, ale hmm za bardzo dziurawa.. Patrze sobie a tutaj co? 690.. hmm nie dziurawa, usb w super miejscu, dziury na kable, same superlatywy.. cena? 240zl ;] kosztuje taniej niz okrojona buda 590 ;D..

Teraz pytanie, chce wyciszyc komputer, chce dobra bude, wiem ze centurion to hit, 1mm metal, filtry, porzadne zapinki etc, ale nie ma chowanych kabli i zasilki na dole.. teraz dominator ma wszystko co czgo on nie ma tylko pytanie czy:

koszyczek na dyski mozna odpiac? w centurionie sie dalo a ja chcialbym dysk na ziemie walnac..

oraz czy.. ona jest taka super jak centurion? wiecie.. metal 1mm, filtry kurzu, twarda stabilna i dobra do wyciszania? Napewno 590 odpada jesli o to chodzi ale 690 wydaje sie byc hitem :).. a moze jeszcze cos innego za ~250zl znacie co zalsuguje na miano pokonania 690?

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RC690 jest spoko, sam ją mam i jestem zadowolony. Kable mogę chować za tacką od mobo bo jest sporo miejsca ;) Widać że filtry sie dobrze spisują - zatrzymują kurz i mi się fander nie brudzi (lol). Lewą ściankę okleję matą bitumiczną i będzie już cacy. ;- ) Poza tym ta obudowa jest IMO bardzo ładna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nie bierzesz ostatniego Anteca pod uwagę? Antec Three Hundred za 198.99 w cooling.pl a obudowa niczego sobie.Masz dwa wyciągowe z tyłu i u góry nawet 140 i możliwość zamontowania z przodu dwóch 120 i na boku jednej.I to za taką cenę.Fajna alternatywa dla tych co chcesz.

Edytowane przez gomez1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nie bierzesz ostatniego Anteca pod uwagę? Antec Three Hundred za 198.99 w cooling.pl a obudowa niczego sobie.Masz dwa wyciągowe z tyłu i u góry nawet 140 i możliwość zamontowania z przodu dwóch 120 i na boku jednej.I to za taką cenę.

bo może niewiedział o tej budzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to ma byc do wyciszania to redukujesz ilosc wentylatorow do minimum i zwracasz uwage na mocowanie dysku (jesli nie stac cie na 2.5'' lub sycthe quiet drive). To powinny byc glowne kryteria, a nie np fakt ze jakas buda ma mnostwo miejsc na wentylatory albo ze jest hitem :wink:. Wiekszosc ludzi ma bardzo glosne configi a obudowie dobiera wlasnie pod katem ze nie chce najtanszego shitu, tylko bierze to "co sie kupuje", co wcale nie oznacza ze jest to najlepsza buda pod wyciszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RC690 jest spoko, sam ją mam i jestem zadowolony. Kable mogę chować za tacką od mobo bo jest sporo miejsca ;) Widać że filtry sie dobrze spisują - zatrzymują kurz i mi się fander nie brudzi (lol). Lewą ściankę okleję matą bitumiczną i będzie już cacy. ;- ) Poza tym ta obudowa jest IMO bardzo ładna :)

Da sie odkrecic te miejsca na hdd? Zeby tam bitumix box polozyc z dyskiem? Albo go na gabki?

BTW co do tego kurzu to tych filtrow nie ma u gory i z tylu? Tylko z przodu sa?

Może Lancool ? Tanie LianLi ;)

Ten lian jakos nie przypadl mi do gustu :P I ma zasilke na gorze a chcialem ja koniecznie wywalic na dol ;) skoro to juz takie modne jest.

A czemu nie bierzesz ostatniego Anteca pod uwagę? Antec Three Hundred za 198.99 w cooling.pl a obudowa niczego sobie.Masz dwa wyciągowe z tyłu i u góry nawet 140 i możliwość zamontowania z przodu dwóch 120 i na boku jednej.I to za taką cenę.Fajna alternatywa dla tych co chcesz.

A ten Antec ma 9x 5.25 co mi imho nie pasuje ;D bo ja nie mam nawet cdromu bo nie potrzebuje ( jak cos need to mam 2x 8gb kingston pendrive ;) ) dlatego juz ten LianLI bylby mega lepszy pod tym wzgledem gdyby mial wyciagana ta kratke ale kurde zasilka na gorze.

Jak to ma byc do wyciszania to redukujesz ilosc wentylatorow do minimum i zwracasz uwage na mocowanie dysku (jesli nie stac cie na 2.5'' lub sycthe quiet drive). To powinny byc glowne kryteria, a nie np fakt ze jakas buda ma mnostwo miejsc na wentylatory albo ze jest hitem icon_wink3.gif. Wiekszosc ludzi ma bardzo glosne configi a obudowie dobiera wlasnie pod katem ze nie chce najtanszego shitu, tylko bierze to "co sie kupuje", co wcale nie oznacza ze jest to najlepsza buda pod wyciszanie.

To co bys polecil do ciszy? Ogolnie rc-690 zakrywa te niewygodne 2 dziury u gory ale nie iwem jak halas przez nie leci.

Dodatkowo co obchodzi mnie przy wszystkich budach chcialbym miec okno a to oferuje tylko CM z tego co widzialem.

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie odkrecic te miejsca na hdd? Zeby tam bitumix box polozyc z dyskiem? Albo go na gabki?

BTW co do tego kurzu to tych filtrow nie ma u gory i z tylu? Tylko z przodu sa?

Nawet nie wiem czy się da, zapewnie są to nity. Co do filtrów - jest z przodu i z dołu; bo po co u góry i z tyłu skoro przednie blokują przepływ powietrza do środka? :) Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie glupie pytanie choc.. powiedzmy ze nie bede chcial u gory wentyli, no i moze nawet z tylu. Wiec zostanie pusta kratka :).. wtedy jakas mate kupic i zatkac, nie? :) ^^

Ale lipton ze zanitowane jest :| chyba jednak nie ma co w "g****e" rzezbic i trzeba brac centuriona 534 ;) choc troche biednie wyglada ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie glupie pytanie choc.. powiedzmy ze nie bede chcial u gory wentyli, no i moze nawet z tylu. Wiec zostanie pusta kratka :).. wtedy jakas mate kupic i zatkac, nie? :) ^^

A po co? Niech sobie cieple powietrze "wylata", szczegolnie gora ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi