ryba Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, nazywam sie Marcin i nie pije juz 2 dzien... bo [ciach!]a skladalem to co chcialem dzisiaj pokazac ;) Pewna firma chyba sie nudzi i nie ma juz co kupowac, to zamawia u mnie dziwne agregaty. Po 4 chlodziarkach do wody, przyszedl czas na zlozenie... tak, komory chlodniczej :lol2: Mialo byc male, nie wydajne ale zimne! I chyba mi sie udalo ;) Plan byl taki, aby uzyc lodowki jako komory. Rozmiary ok, szczelne, zaizolowane z drzwiczkiami = mega problem z glowy. Reszta jest prosta, rotarka aby byly fajne tempy, maly skraplacz bo wiekszy nie potrzebny i jakies [ciach!]ly. No to zaczynamy. Skladniki: LG NK164P Skraplacz 1kW + wentylator 10W Parownik: ze skraplacza ok 1kW Czynnik chłodniczy: R507 Zawor rozprezny: kapilara 2.5m 0.8mm Troche izolacji, sterownik i takie tam Za komore robi zamrazalnik uciety ze starej lodowki ze zlomu ;] Opisy? No dobra, ucielem gorna czesc lodowki, troche plyt wiorowych i gotowe :wink: Jako, ze po obcieciu "spodu" lodowki, uzyskalem sama zamrazalnik, lecz byla w spodzie dosc spora przestrzen. Pianka montazowa poszla ruch. Aby bylo ladniej, troche samoprzylepnej izolacji ;) Przymiarki: Cel byl jeden, ma to robic -40 albo i mniej. Wynik z termometru uzyskany po czasie jaki widac na wyswietlaczu. Czekamy jakie wyniki beda po dluzszym czasie. Dzisiaj/jutro cos dodam jeszcze. Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Pokaz fotki wnetrza, parownika :) projekt ciekawy, tylko nie wyglada za ciekawie, ta obudowa lodowki nieco zmeczona zyciem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Pokaz fotki wnetrza, parownika :) projekt ciekawy, tylko nie wyglada za ciekawie, ta obudowa lodowki nieco zmeczona zyciem ... Rok produkcji 89 ;) Kupilem ja na zlomowisku za bagatela 50zl. Co, mialem kupic nowa w sklepie?:D Wnetrze i lepsze fotki z zew. pokaze jutro. Zrobilem dosc ciekawy patent, zeby po otworzeniu drzwiczek za cieplo w srodku sie nie zrobilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Ze mnie taki fachowiec jak z koziej rzyci kontener do DI, ale nich będzie, że skomentuję :P No, hm, ja nie wiem co to za firma takie rzeczy zamawia dziwne i do czego ale wyszło ok moim zdaniem, achoć długo się namyśla na te -40 widzę :) A lodówa za 50zł roksi :) Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 sprawdz load suszarką :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 sorry ale nie wiem co za firma psotawi u siebie takie szkaradztwo No ale klient nasz pan- jak płacą za takie cuś to why not ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Może ktoś wrzuci całego kompa :P :lol2: Na pewno szybko chłodzi browar :P Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 okleina a'la karbon + uchwyt do drzwiczek z nierdzewki i będzie el0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...