Gulash_ Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam, mam taką ciężką sytuacje posiadam drukarke Conica minolta pagepro 1380 MF niestety biuro jest tak ułożone że stoi ona około 5 metrów od kompa i zostala podłączona przez kabel USB który idzie pod podłogą ... drukarka nader często lubi drukować róznego rodzaju artefakty, nie siedze w branży aż tak żeby nazwać dokladnie to co wychodzi ale przypomina to autostereogramy :D, tak czy siak dokumentów nie można odczytać, domyślam się że to odległość gra dużą rolę jednak natknąłem się na pewną wersje windowsa od MalcomaX zwanej Windows MX RGB i kolega tam opisuje zwiększenie częstotliwości pracy portu USB, i teraz mam pytanie do Was czy zwiększenie pracy takiego portu coś pomoże czy nie bardzo? Lub ewentualnie jakie macie sposoby na to aby podłaczyć drukarke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zwiększenie częstotliwości USB prędzej zaszkodzi niż pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...