vicek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam! Niedawno formatowalem dysk, mam sprzet taki jak wczesniej (sterowniki raczej tez) i mam pewien problem. Czasem kiedy chce uruchomic ponownie/wylaczyc komputer, korzystajac z menu START, system nie zamyka sie do konca... Owszem, czesc programow sie zamyka. Z traya znikaja wszystkie ikonki, ale moge np. bez problemu wlaczyc Mozille. komputer uruchamia sie ponownie dopiero gdy wybiore ta opcje drugi raz... Teraz nic nie robilem i zaczalem przegladac stronki (programi z traya sie zamknely), to wyskoczyl BSOD z komunikatem: STOP: 0x0000008E (0xC0000047, 0x804FCDD8, 0x8054FE8C, 0x00000000) Rozpoczynanie zrzucania pamięci fizycznej. Zrzut pamięci fizycznej zakończony. Znalazlem w google, ze ten konkretny 0x0000008E moze byc zwiazany ze zlymi sterownikami, tyle ze przed formatem przez kilka miesiecy mialem takie same stery... Myslicie, ze takie cos moze byc spowodowane przez za bardzo podkrecony RAM? Mam OCZ Platinum 800@1000MHz na napieciu 2.3, wiec mozliwe, ze to przez to? Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Niestety, przywrocilem defaultowe wartosci w biosie i dalej jest to samo :'( Przypuszczacie co moze to powodowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Cześć.Ściągnij sobie Debbuging Tools for Windows,oraz Windows Symbols Packages ze strony microsoftu,do przeglądniecia minidumpa. Nie piszę Ci jak go używać ,chyba,że będziesz chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opis użycia Debuggera jest chyba na forum. Masz jakieś urządzenia na USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...