japa Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam. Krótko i na temat. Niedawno zakupiłem kartę SDHC 8GB Transcend i niestety ale wbudowany czytnik kart w mojej Toshibie nie widzi tej karty. Z tego co doczytałem się na forum Toshiby, nie powinno być z tym problemów. Wszystkie stery do czytnika są oczywiście zainstalowane i nie ma problemów ze zwykłymi kartami SD. Zainstalowany system w lapku to XP - Vista po pół roku użytkowania poszła na razie w odstawkę i pomimo dodatkowych kosztów przeszedłem na sprawdzonego XP. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 nie wiem jak A200 ale mi Tecra nie chciała czytać nawet 2GB - nie wiem czy to od czytnika czy samej karty zależy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 No to dodam jeszcze, że ta karta nie jest widoczna w drugim lapku z podpisu, czyli ASUS A3Ac. To, że nie jest widziana w Asusie tak bardzo mnie nie dziwi, bo ma on już dwa lata, natomiast Toshiba jest nowym produktem i ma zaledwie pół roku. Jeśli karta jest w aparacie (NIKON d80) to oczywiście nie ma problemów ze ściąganiem zdjęć do kompa poprzez USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 to nie wiek laptopa czyni parametry czytnika - tylko jego producent i specyfikacja. Odmian A200 jest jak grzybów po deszczu. Proponuję Ci dokładnie sprawdzić jego oznaczenie i wyszukać specyfikację w google - może coś będzie. d80 to nie jest takie byle co ;) tylko dobry korpus więc taka teoria na nic się zda. Wiele nowych odtwarzaczy mp3 tez nie wspiera więcej niż 2gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Oczywiście zgadzam się z tym że nie wiek czyni prametry czytnika. Dziwnym jest natomiast dla mnie, że półroczny laptop ma czytnik nie obsługujący kart SDHC :( Tym bardziej, że jest to Toshiba. jakby nie patrzeć dałem za tego lapka pół roku temu równe 4 k pln. A tu taki zonk. A że d80 to nie byle co, to dobrze wiem. W końcu parę złotówek na to wydałem :) Ciekawi mnie natomiast kwestia, czy czasem karty innych producentów (A-data, Kingston) są widoczne w tych czytnikach i stąd w zasadzie moje pytanie. Niestety nie bardzo mam możliwość sprawdzenia karty innego producenta, gdyż jak wiadomo są one w blistrach i żaden sprzedawca nie ma ochoty otwarcia opakowania po to tylko aby potestować kartę. Wcale się temu nie dziwię, bo klient woli oryginalnie zapakowany towar. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez japa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Moj dwulatek tez nie czyta SDHC, nie ma wsparcia. Mam karte 4gb GoodRam, czytnik w lapku Ricoh'a. Po wlozeniu karty do czytnika, system prosi o format karty, potem sie wywala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Niestety ale to czesty przypadek. Pociesz sie ze duza ilosc lapkow ma problemy z kartami 2GB i to niewazne czy hispeed czy zwyklymi ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Akurat właśnie z 2 GB nie miałem dotychczas problemów. No cóż, jakoś to przeżyję :) Zamówiłem na allegro taki czytnik . Mam nadzieje, że się sprawdzi w działaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Widocznie masz starą wersję czytnika. Możesz ew. wgrać sobie najnowsze sterowniki do czytnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Możesz ew. wgrać sobie najnowsze sterowniki do czytnika.To akurat zrobiłem zanim jeszcze zadałem pytanie na forum. Wgrywałem różne, starsze i najnowsze ale efekt i tak żaden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...