Skocz do zawartości
Kml

najcichszy do 2000+

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam jamicona 790bp i i i i go nie polecam :evil: jest głośny jak duża suszarka do włosów :evil: MUSZE GO ZMIENIĆ!! chce coś maxymalnie cichego nie będe kręcil proca chce tylko cichej pracy wentyla. A może wymienić sam wiatraczek ?? bo myśle że radiator nie jest zły :twisted: co proponujecie ?? aha i nie proponujcie mi wc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam wyroby firmy Arctic cooling

www.arctic-cooling.de

sam mam Palomino XP 1800+, kupiłem sobie slim silent pro TC (59 zł) i mam temperature 47-48C

kolega na XP 2600 TBredB (czyli 1700+@2600+) ma 46 C

obroty wahaja sie:

u mnie 1800-2000 rpm

u kolegi 1700 rpm

przy 1700 rpm wentylator jest praktycznie niesłyszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponujemy WC

Tak sobie od jakiegos czasu czytam forum na TWEAK.PL i zauwazylem jedna ciekawa rzecz. Dlaczego wszystkim wszyscy polecaja WC jako sposob na to zeby bylo cicho i w ogole jako najlepsze rozwiazanie. Tez sie nad tym zastanawialem ale to jest przerost formy nad trescia. Mam u siebie Titana jak w podpisie i jest dobrze. Jak ktos ekstremalnie nie kreci to uwazam, ze to w zupelnosci wystarczy + wietrzenie budy.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponujemy WC

Popieram.

A jak wentyl to mi sięzdaje cena/jakość

Dołączona grafika

Tylko trzeba tągume do rzucia zmazać i wyszlifować spód (tąmiedzianą płytke) i jest spoko.Urzywałem takiego jak niemiałęm WC.Zresztą jak chcesz to moge Ci sprzedać :lol:

Popieram.U mnie na 7V chlodzi 2200+.Cisza i spokoj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kml,

Jamicony mają jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane wiatraki. zmień go na Thermaltake z regulacją

Zapomniałem że mam wiatrak tak cicho

cicho że słyszę jak mi włosy rosną ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi