blobix Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam, jestem tu nowy. Kupiłem dzisiaj komputer i zacząłem montaż w domu. Nie mogę zamontować procesora. Intel C2D socket 775 wstawiam procesor w gniazdo a blaszka zabezpieczająca procesor w płycie głównej (Gigabyte EP35-DS3R) jest lekko wygięta do góry (łukowato). Gdy zamykam blaszkę i próbuję docisnąć dźwignie to stawia opór. Czy należy docisnąć procesor czy wystarczy go położyć na bolcach. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 docisnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Jak jesteś pewien że procesor jest poprawnie włożony (nie do góry nogami) to dociśnij, tak poprostu jest, że trzeba użyć nieco siły przy dociskaniu tej dźwigni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Jak jesteś pewien że procesor jest poprawnie włożony (nie do góry nogami) to dociśnij, tak poprostu jest, że trzeba użyć nieco siły przy dociskaniu tej dźwigniPr0 się odzezwał, banan jeden B-) Włóż procesor poprawnie (zalecam lekturę instrukcji), zamknij "blaszkę" i dociskaj zapinkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Odezwał się ten co ma LGA775 od kilku dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Odezwał się ten co ma LGA775 od kilku dniOj przepraszam, że nie mogłem wiedzieć jak się cepy wkłada. Moje 775 już uwalone, poza tym 650i od pół roku leży obok. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Odezwał się ten co ma LGA775 od kilku dniOdezwal sie ten co trzy proce na krzyz mial na LGA775 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Odezwal sie ten co trzy proce na krzyz mial na LGA775 :lol2: Odezwal sie fan-boy prockow nozkowych :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Śmiejcie się :D Ja też dopiero w tym roku pierwszy raz składałem sobie intela i też myślałem, że popsute. no czego tak ciężko idzie? o, a ta blacha wygięta! :blink: Dopiero po chwili zastanowienia uznałem, że ten typ tak ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blobix Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Faktycznie trzeba było użyć trochę siły, aby zamknąć blaszkę, wcale nie tak delikatnie jak pisało w instrukcji. Nie chciałem nic uszkodzić, teraz wszystko chodzi pięknie. Dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 I widzicie, kto znów miał rację? :wink: Odezwal sie ten co trzy proce na krzyz mial na LGA775 :lol2:Odezwał się ten co używa http://www.allegro.pl/item333059442_zaloz_...enia_s_775.html :D :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...