bociczek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 W zasadzie jak wyżej. Na mojej MoBo mam max fsb 250, a tutaj procek chce iść wyżej, ale nie mam BE :(. Any ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 powiem ci ze tez mam gigabyte i tez na poczatku sadzilem ze te 250 to max (komp nie chcial wstawac wyzej). i nie potrafie podac zadnego rozsadnego wytlumaczenia ale z biegiem czasu i wielu probach jednak ten prog sie zwiekszyl, u mnie aktualnie to max wynosi 278. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 nie fsb tylko HTT podnieś napięcie chipsetu oczko w góre i spróbuj, poluzuj timigni pamięci, napięcie oczko w góre i działaj moze sie płytka skończyła a na to nie ma sposobu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 na 99% płytka, bo ona z BIOSu max FSB daje 210, a w Windowsie przez nTune mogę max 250... Szkoda, bo procek po 2h w orthosie ma 40*C :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Nie da się w nTune jakoś podnieść tego progu 250FSB? :|, bo chcialem pojechac przynajmniej do 3ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 No jeśli płytka nie może fizycznie już więcej to nTune też za wiele nie zdziałasz niestety :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Płyta w biosie ma do 290 o ile się nie mylę, więc sporo, lecz jeśli ustawię w BIOSie powyżej 210, to się restartują ustawienia :|, a w Windowsie jak ustawie 250 to śmiga :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) To że płyta ma do 290 to jeszcze nic nie znaczy ;] Wiele płyt ma FSB np. do 400mhz a robi połowę z tego :wink: bios masz najnowszy? Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Tak, najnowszy F5e... Kurna szkoda, bo sie proc troche marnuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 No rozumiem :wink: najgorsze jak proc fajny a płyta lipna, ale tak to jest jak kupuje się syfiaste Gigabyty które o OC raczej mało ,,słyszały,, ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 No tak, ale tak to też jest jak się nie ma kasy a trzeba nowego kompa złożyć :D - czyli końcem końców już nic nie zrobię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ostateczne rozwiązanie to szukanie jakiegoś vmoda na xtreme systems czy coś :wink: Ale wątpie czy na takie mobo istnieje coś takiego w ogóle ;] jeśli nie no to...kaplica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 uzyj clockgena lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 uzyj clockgena lolPróbowałem, nie mogę nic w ClockGenie zrobić :| - mogę tylko patrzeć jakie zegary mam, nic więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 To oblukaj Setfsb. Poszukaj w necie jakie ma byc ustawienie dla twojej plyty i powinno dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 O właśnie SetFSB, byłbym zapomniał :wink: W readme często jest podany jaki kod trzeba podać żeby był zgodny z generatorem zegara do twojej płyty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 W SetFSB nie ma mojej mobo :|. Czyli to już koniec :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Podbiję troszkę. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=352440 Tutaj wynik, ale może jest jakiś clockgen do mogjego mobo? :| - po lewej macie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...