wampir Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam Mam okazje kupic lapka IBM T40 za 100pln ale ... nie wykrywa dyskow, malo tego nie mam żadnego dysku, ponoć też napde dvd nie najlepiej chodzi, chociaz rozpoczyna instalacje winxp wiec moze nie tak zle, w lapku jest PM 1.3ghz i 256 ramu. Bateria ponoć nie była ładowana z rok, ale po 0.5h ładowania lapek odpalil z niej i z 15min pracowal w biosie, pozniej nie sam go wylaczylem. Warto sie tym interesowac ? Ile moze kosztować naprawa/nowa plyta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie warto. Kto wie co jeszcze w nim szlag trafi. Takie laptopy to wraki. Wymienisz bebechów za 1000zł a okaże się poszło coś jeszcze. Moje zdanie. Złomu kupować nie warto. Nie jeden się już na tym przejechał. Pozdrawiam. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez AK-105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ktos sie nim juz bawil Sam mam takiego lapka i z tego co pamietam ladowali tam centrino 1.5 a nie pm Jezeli chodzi znowu o napedy to niestety pozostaje uzywane dvd albo nagrywarka ktora do tanich nie nalezy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 centrino 1.5 a nie pmTo jedno i to samo :D . Jak nie chcesz go brac to ja go chetnie wezme :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robban Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam Mam okazje kupic lapka IBM T40 za 100pln ale ... nie wykrywa dyskow, malo tego nie mam żadnego dysku, ponoć też napde dvd nie najlepiej chodzi, chociaz rozpoczyna instalacje winxp wiec moze nie tak zle, w lapku jest PM 1.3ghz i 256 ramu. Bateria ponoć nie była ładowana z rok, ale po 0.5h ładowania lapek odpalil z niej i z 15min pracowal w biosie, pozniej nie sam go wylaczylem. Warto sie tym interesowac ? Ile moze kosztować naprawa/nowa plyta ? A wiec mamy obudowe i do niej mozesz zainstalöwac jakakolwiek plyte z serii T4* ,albo R5*.Mozesz tez zrobic maly experyment i drutujac na podstawce zmienic szyne 400 na 533. M 1,6 daje 2,26 co jest najlepszym procesorem na tych modelach i kosztuje maxowany w Sztokholmie -25". Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 za 100ówkę to wato! się nim pobawić bo czasem więcej można na imrezie zostawić napę to teraz 150zł jeśli obudowa nie jest zniszczona nie wiadmo co z dyskami, czy nie poszedł mostek południowy na płycie a to oznacza wymianę całej płyty - trzeba jak poprzednik wspomina poszukać na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 No więc, zapewne, w rzeczy samej zakup za 100 zł jest opłacalny, albowiem wyjść z impasu aby mieć rzecz działającą w pełni jest bardzo prosto. Dosadnie i zasugeruje abyś skorzystał z oferowanych tu wyjść dwóch a z każdym różnym ryzykiem obarczonym. W pełni za swoją decyzje odpowiadać będziesz. W wyjściu pierwszym nabywasz płytę główną sprawną w pełni testowaną też za 300 złotych polskich. W wyjściu drugim wydajesz mniej niż 100 złotych za płytę nie w pełni sprawną dlatego. Otóż w tych modelach zdarzały się braki w geniuszach inżynierów powodując to opisane znane na całym świecie zrządzenie BGA Crack. To naprawisz być może w pełni z opalarką w ręku bez kosztów dodanych. Możliwa jest też iż wymiana głównej płyty nie zbyt konieczna będzie. Uszkodzenia jakiego typu ocenić jak towar dostaniesz. Wtedy sumiennie zadecydujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 A teraz z innej beczki, czy ktoś bawil sie w podkrecanie IBM T40 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 No ja podkręciłem śrubkę w obudowie no i gwint poszedł w cholerę. W tym modelu nie ma możliwości O/C co innego w T43 gdzie możesz bez problemu przyspieszyć CPU o 33% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Ufff Jestem po reanimacji swojego lapka :D Najgorszemu wrogowi nie zycze wymiany plyty głównej i wkladania dysku do IBM T40, istna mordęga. Ostatecznie zostało zmienione: - płyta główna i update biosu - cpu z Pentium M 1.3 (Banias) na 1.7 (Dothan) (wynik w superPi 1M poprawił sie z 1:12 na 0:49) - dołożyłem ram 1gb do posiadanego 256mb i razem mam 1,28Gb tylko zastanawiam sie nad wyrzuceniem tej starej 256 i kupieniem 512 ddr400 zeby wspolnie chodzily moze jakby sie udalo na 266 2-2-2-5 (max plyty + memset) Co o tym myslicie ? - kupilem dysk bo kupując lapka nie miałem żadnego. Wybor padl na Seagate momentus ATA 5400.3 160gb (Hdtach: avg 38Mb/s i 15,2ms ) EDIT Udało się, sciagnalem memseta i sprawdziłem blendem DDR266 2-2-2-6 Edytowane 11 Maja 2008 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 tak z ciekawości -lapka dostałeś za stówkę , a ile kosztowała cie jego reanimacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) tak z ciekawości -lapka dostałeś za stówkę , a ile kosztowała cie jego reanimacja? mobacz z dodatkowa bateria 299pln, dysio 175pln, proc 75, ram 125pln dysk i ram nowka.. Zostało mi jeszcze do sprzedania : - 1 bateria trzyma 1,5-2h - plyt ktora normalnie sie uruchamia ale nie wykrywa dysku - procek 1.3 banias Ciekawe ile ten lapek jest teraz wart z winxpprof ? Edytowane 11 Maja 2008 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...