GreenFace Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam, mam pewien problem, mianowicie mam laptopa z czystym dyskiem twardym bez systemu operacyjnego, niestety ani dysk twardy ani naped cd nie dziala mi bez wgrywania sterow, udalo odpalic mi sie kompa z dysku USB, tylko nie wiem jak mam zrobic zeby umozliwic korzystanie z napedu cd zebym instalacje windowsa odpalic, zapewne wystarczyloby przekopiowac zawartosc dyskietki startowej win98 na pan drive tylko ze niestety ja nie mam napedu dyskietek :( Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 flashbootem zrobisz bootowalnego pendrive z dowolnej dyskietki startowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jest tylko jeden problem... Jeśli odpalisz kompa z pendrive'a i będziesz chciał zainstalować system, to wyląduje on na napędzie pendrive, bo to będzie pierwszy dysk jaki zobaczy instalator. Poza tym instalator nadal nie będzie widział dysku. Najprościej jest więc zrobić własną instalację systemu ze sterownikami. Potrzebne do tego są: - program nLite - płyta z XP (najlepiej SP2) - sterowniki do dysku/płyty ze strony producenta laptopa - nagrywarka CD - jedna czysta płytka CD - trochę czasu Opis znajdziesz w Sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...