baalderoth Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam! Mam dziwny problem z win xp... Otóż po pewnym czasie od instalacji system zaczyna świrować. Wystarczy, że zminimalizuję jakieś okno... np. przeglądarkę, a system zwisa na 10-15 sekund. Nie zawsze się tak dzieje. Nie dzieje się tak też od momentu uruchomienia komputera. Trzeba poczekać jakiś czas.. Kolejny dziwny przypadek to sytuacja kiedy mając otwartych powiedzmy 3-4 programy chcę nagle odpalić powiedzmy total commandera... i... słyszę tylko "ding"... i "ding"... i ni cholery program nie zostanie włączony przez system. Czy ktoś z Was ma jakieś pomysły? Oczywiście programy antywirusowe, spybot itp... mam za sobą. Zresztą stale używam. System: AMD Athlon X2 5000+, 2x1024 GEIL Black Dragon, Płyta Giga Byte GA-M56S-S3, GF 8800 GT Giga Byte, Creative X-FI Extreme Fidelity CA20K1, Dysk fizyczny ST3250620AS (250 GB, 7200 RPM, SATA-II) - system XP, Dysk fizyczny ST3120827AS (120 GB, 7200 RPM, SATA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 1. A zasilacz? 2. Wyczyść kompa z kurzu. 3. Sprawdź pamięci przy pomocy Gold Memory. 4. System z SP2? 5. Spróbuj inne sterowniki grafiki/płyty. 6. Komp podkręcony? 7. Reset ustawień bios nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...