Rafik127 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam Na płycie Abit IP35 mam podłączony dysk IDE 80gb samsung na którym zainstalowan jest VISA. Dysk podlączony jest za pomoca przejściówki IDE -> SATA do złącza kontrolera RAID na 6 kanale. Poza tym dyskiem mam podłączone dwa identyczne dyski SATA 80GB WD. Każdy z nich jest podzielony na 2 partycje po 40GB. Tu mam pytanie. czy istnieje możliwość utworzenia RAIDa ale nie na całych dyskach a na dwóch partycjach np 40GB kazdego z dysków, tak by poza raidem 0 pozostał dwie normalne parycje? Jesli tak to jak można tego dokonać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Można. Tylko po co ten wątek skoro istnieją juz tematy o raidzie i tematy o Abitach IP35?.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafik127 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Można. Tylko po co ten wątek skoro istnieją juz tematy o raidzie i tematy o Abitach IP35?.. Witam Dziękuję za odpowiedź. Jestem tu całkowicie nowy, spędziłem duzo czasu na forum i nie doczytałem sie odpowiedzi na moje pytanie :(. Jeśli to możliwe to prosze o0 jakąś wskazówkę. Pozdraiwma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...