pierdlik Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Od dzisiaj zaczęły mi sie dziać dziwne rzeczy z kompem. Zdarzyło mi sie już to 2 razy. Raz przy prawie nie obciążonym komputerze a dróg raz przy obciążonym procesorze na max i uruchomionych 2 programach do konwersji wideo. Objawy są następujące. Komputer wygląda tak jakby sie zawiesił ale nie do końca myszka chodzi gdy kliknę na jakiś program co aktualnie jest wałczony to po chwili on wyjdzie na wierzch ale cza długo czekać tak jakby procesor była bardzo wolny. Jak chcę wałczyć menadżer zadań Ctrl+Alt+Delete wyskoczy on po chwili po czym zaraz sie zwiesz i nie mogę po nim chodzić. Daje Esc i przełączmy sie między programami na pasku. Przełącz sie miedzy nimi ale wyglądają ze wszystkie są zwieszone chcę któryś wyłączyć ale sie nie da. W końcu pomaga tylko na to Twardy reset. Co to może być że sie tak dziwnie zawiesza :sad: Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez pierdlik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 podkręcałeś proca???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) podkręcałeś proca???? Podkręcony jest ustawienia ma takie jak w sygnaturze porucz ramu który chodzi na 733Mhz. Aha zasilacz tez jest inny Warior 450W. Ps Komputer działał mi na tych ustawieniach już od ponad roku i nic sie z nim nie działo. Ale ostatnio coraz dziwniejsze rzeczy sie dzieją. Zawiesza się on tak jak opisałem albo też całkowicie. Dodam ze od ponad miesiąc działa on 24/7 i od rana do wieczora praktycznie cały czas przerabia jakiś materiał video. Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez pierdlik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 a puszczales ORTHOSA???? szedł stabilnie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) a puszczales ORTHOSA???? szedł stabilnie??? Puszczałem go na około 3.5Godziny na obciążenie samego procesora na priorytecie 9 przeszedł test bez błędu. Ps Próbowałem podnieść taktownie procka jeszcze o te 100Mhz czyli na 3.4Ghz. Testy ORTHOSEM przeszedł stabilnie te 3.5 Godziny ale działy sie takie dziwne rzeczy jak chwilowe przycinki komputera co jakiś czas wiec opuściłem na 3.3Ghz Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez pierdlik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Albo coś się grzeje, albo jakiś program/sterownik zajmuje procesor. Na początek przejedź pamięci testem GoldMemory. A gdy system znów się przytnie, to dorwij Menedżer zadań, zakładka procesy i popatrz która aplikacja poza "procesem bezczynności" zużywa najwięcej czasu procesora. Instalowałeś jakieś sterowniki/programy ostatnio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) A gdy system znów się przytnie, to dorwij Menedżer zadań, zakładka procesy i popatrz która aplikacja poza "procesem bezczynności" zużywa najwięcej czasu procesora. Problem jest w tym że nie mogę wejść do menadżera zadań bo tylko jak kliknę kombinacje klawiszy Ctrl + Alt + Delete to wyskakuje mi okienko menadżera zadań ale takie dziwne jest obramowanie ale nie ma reszty funkcji i jest jakby przezroczyste bo widać pulpit tam gdzie powinny być pokazane procesy :blink: Tak jak pisałem wcześniej mogę sie przełączać miedzy aplikacjami na pasku ale przełącza sie tak wolno jakby procesor nie mógł temu podołać. Nie mogę też żadnej aplikacji zamknąć. Aha jeszcze dno zauważyłem jak odtwarzam np. muzykę ja to przycięcie jest to albo leci ona dalej albo też całkiem sie zacina i cisza w głośnikach. Aha nie wiem czy to ma jakiś znacznie ale mój brat ostatni ma podobne objawy na swoim komputerze co jakiś czas. Czyżby by to był jakiś złośliwy wirus może <_< .Od 3 tygodni nic nowego nie instalowałem Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez pierdlik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 W takim razie zamiast Menedżera użyj np tego: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...+Explorer+11.12 Jeśli muzyka też się tnie, to już wygląda na sterownik lub problemy ze sprzętem. Widzę w podpisie podkręcony sprzęt. Na domyślnych też tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) W takim razie zamiast Menedżera użyj np tego: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...+Explorer+11.12 Jeśli muzyka też się tnie, to już wygląda na sterownik lub problemy ze sprzętem. Widzę w podpisie podkręcony sprzęt. Na domyślnych też tak jest? Na domyślnym nie sprawdziłem ogólnie to ostatni nie mam nawet czasu go sprawdzić dokładnie bo chodzi 24/7 i od rana do wieczora przerabia materiał video a w nocy ściągam z neta filmy itp. rzeczy. Ogulnie z kompem nie było ostatni żadnych problemów oprócz 1. Jak wyłączę komputer całkiem i odłączę go z gniazdka i włączę ponownie to nie chcę wstać ponownie albo też wstanie za którymś razem a jak to nie pomoże to pomaga wymian ramu na i reset biosu bo na tym ramie co ma to zasilnie 1.8v standardowe to za mało dla nich żeby wstały wiec wymieniam na inne podwyższam napięcie z biosu i wkładam spowrotem nowe. Bateria biosu jest dobra bo już sprawdziłem. Testy programami typu orthos czy memtest nie wykazują żadnych błędów. Acha jeszcze jedno zaczęły się dziać te rzeczy mniej więcej po takim dziwnym przypadku. Dałem komputer żeby sie przeładował (ponowne uruchomianie z Windowsa). Komputer sie przeładował zapiszczał głośniczek po czym coś jakby w nim pykało i sie wyłączył, wałczył ponownie po około 3 sekundach i już nie wstał od tego czasu zaczęły sie te cyry ze jak podłęcze zasilnie od komputer to nie chce wstać i reset biosu cza robić probowałem tez podmieniać zasilacz na inny ale to nic nie dało dalej to samo. Dopóki jest wałczony to dział wszytko ok oczywiście oprócz tych dziwnych zwisów co jakiś czas ale po twardym resecie wstaje on i spowrotem działa OK. Ps Mam też inny problem ze starym moim kompem na P3 samoistnie sie resetuje. Czasami działa cały dzień nawet a czami co chwil sie sam resetuje nawet podczas ładownia Windowsa. Wymiana zasilacz nic nie pomogła. Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez pierdlik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...