ptaku666 Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Mam dylemat, mianowcie nie wiem co wybrac celerona 433 czy p2 350. prosze o pomoc !!!!!!!!!!!11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 bierz 433 ! smialo chodzi na 6.5x 85 ! a moze i wiecej nawet ! ja nieprubowalem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 ale celki tez sie dobze kreca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 no ! ja mialem kiedys balerona 300a to odrazu go na 450 trzasnolem ! potem mialem p!!! 450 to zabardzo sie niekrecil ! max 4.5 x 112 ! wiec sie go pozbylem bo na mojej plycie niechodzil zadobrze (epox p2 112a) i wziolem sobie balerona 433 i chodzil 6.5 x 85 ! to byl dobry procek ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Jak tylko grasz, to bierz tego obszczymura (czyt. Celerona), ale jeśli używasz jakiś programów obrabiających dane (grafikę, muzykę itd, itp.) to na 100% bierz Pentiaka. Chociaż celeron ma zegar wyższy, ale za to to [gluteus maximus] nie procesor i nadaje się tylko i wyłącznie do grania. Wydajność tego śmiecia w wymagających aplikacjach jest na poziomie PII 233MHz. Wiem, bo sam na tym <span style="color:red;">[ciach!]</span>ie kiedyś pracowałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zależy czy chcesz kręcić czy nie :?: jeśli nie chcesz kręcić to bierze pII celeron 450 nie ma szans z P350. Sam miałem Celerona 300@450 więc wiem co to za szajs! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Miałem kiedyś PII-350 i chodził na 466MHz (3.5x133) na płyce Abit BH6. Z tego co wiem, to prawie wszystkie egzemplarze tego proca tak dobrze się kręciły bez większych problemów. Porównując go do Celerona 366@550MHz (PPGA z przejściówką, też miałem go na BH6) nie widziałem dużej różnicy w wydajności (gry, kodowanie divx), ale było raczej na korzyść Celka. Może dlatego, że w PII cache taktowane jest zegarem 1/2 FSB, a w Celku pełnym FSB. Natomiast możesz być pewny, że Celek 433 raczej nie pójdzie na wyższej magistrali niż 83MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Mialem kiedys tego celka i na BE6-2 zapinal na fsb=90. Natomiast wg overclockers.com ten pentiak lata srednio na fsb=150 8) Ja bym bral p2. PS Nie mozesz dprwac w lapy obydwoch prockow i sprawdzic ich mozliwosci? Bo przeciez chyba zamierzasz krecic? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 ja bym bral p2, napewno go podkrecisz do 392Mhz -to w najgorszym wypadku przy pamieciach 100mhz (kumpel tak ma). Ale mysle ze 430mhz, .<....... Nie kupuj kastrowanych procoww :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 ja bym bral p2, napewno go podkrecisz do 392Mhz -to w najgorszym wypadku przy pamieciach 100mhz (kumpel tak ma). Ale mysle ze 430mhz, .<....... Nie kupuj kastrowanych procoww :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Cytat .... Nie kupuj kastrowanych procoww :-)A czy Twój procek (Duron) nie jest czasem również wykastrowany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Duron jest tylko obrzezany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Cytat Duron jest tylko obrzezany. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Przyznam że to ci wyszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 jaki wlasciciel taki procesor :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Ja bym bral pII350. Mialem tego procka i chodzil spoko na 133X3,5. Generalnie pII to pII, a nie jakis celeron :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Celek 433, z ktorym ja mialem do czynienia ledwo chodzil na fsb 83Mhz i to na BE6II 1.2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Wpadnij sobie nja www.overclockers.com tam jest baza danych z procesorami tzn jak sie krecą i sam zdecyduj ale wg mnie wez PII 350 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...